MASTERS 1000

U sjajnom meču Đoković slomio Ćorića za trijumf u Šangaju

13.10.2018 u 08:38

Bionic
Reading

U finalu Mastersa 1000 u Šangaju igrali Borna Ćorić i Novak Đoković., a srpski tenisač je slavio sa 6:3, 6:4

Borna Ćorić - Novak Đoković 3:6, 4:6

Drugi set

Loše je počelo za Ćorića u drugom setu, kod 30:15 na svoj ervis Đoković je nanizao tri poena i odmah došao do breaka (0:1), a brzo nakon toga lako došao do 0:2. Ćorić se dokopao svog servis gema nakon štp je spasio nekoliko break lopti (1:2). Mladi Hrvat nemoćan je na Đokovićev servis (1:3). Ćorić je došao do prve break lopte za izjednačenje 3:3, ali je Đokovićev servis opet bio pravi i propala je ta zasad jedina prilika za povratak u meč (2:4). Ćorić je obranio servis i smanjio na 3:4,a zatim je potražio pomoć fizioterapeuta. Đoković je stigao gem do meča (3:5). Ćorić je spasio tri vezane meč lopte Đokovića s pet poena u nizu te produljio nadu (4:5). Đoković je došao opet do tri vezane lopte, prvu je iskoristio. (4:6).

Prvi set

Srpski tenisač izabrao je da prvi servira i dobro je odradio prvi gem, Ćorić je došao samo do jednog poena. Uskoro je i hrvatski predstavnik došao do prvog gema u meču (1:1). Novi uvjerljiv gem za Đokovićevu prednost (1:2), a na jednak način uzvratio je Ćorić. Nažalost, nakon velike borbe u šestom gemu prvog seta dogodio se prvi break, Ćorić je izgubio svoj servis (2:4). Hrvat je u sljedećoj igri stigao do 40:40, ali je Đoković ostao čvrst (2:5). Hrvat je bez izgubljenog poena smanjio na 3:5. No, Đoković je neumoljiv na svoj servis, nije dao Ćoriću ni najmanju šansu te je osvojio prvi set 3:6.

-------------------------------------------------------------------------------------

U 10.30 sati po hrvatskom vremenu Ćorić i Đoković se bore za konačni trijumf na kineskom turniru, a srpski tenisač je na papiru favorit, jer statistika je neumoljiva.

Đoković će pokušati osvojiti svoj 32. Masters (četvrti u Šangaju), a hrvatski predstavnik tek prvi. Isto tako srpski igrač u finalima na kineskom tlu ima savršenih 10-0, a i jedina dva međusobna meča sa Ćorićem otišla su na njegovu stranu.

Đoković je u srpnju bio izvan TOP 20, a sada je drugi na svijetu...

'Ponosan sam, jer sam naporno za to radio i moj konačni cilj je biti prvi na ATP ljestvici na kraju godine', rekao je Đoković koji se osvrnuo na Ćorića.

'On je veliki radnik. Jedan od najvećih na cijelom Touru. Toliko toga ulaže na treninzima i jedan je od lidiera nove generacije. Ovaj tjedan igrao je fantastičan tenis. No spreman sam na novi izazov.'

  • +2
Polufinale Mastersa u Šangaju, Borna Ćorić - Roger Federer Izvor: Pixsell / Autor: Fan Jun/XinHua/PIXSELL

S druge strane od Ćorića ovakav rezultat u Šangaju nitko nije očekivao, posebno jer je uoči turnira imao problema s vratom te je razmišljao o odustajanju.

'I ja sam kao i vi malo iznenađen. Kada sam bio klinac, gledao sam Đokovića i pokušavao igrati kao on. Moram pružiti tenis kao protiv Federera i vidjet ćemo što se može dogoditi, ali prije svega želim uživati', govorio je Hrvat te dodao:

'Stvarno smi bliski prijatelji, ali na terenu jedan i drugi dat ćemo sve od sebe za pobjedu.

Polufinale Šangaja 2018.; Ćorić vs Federer Izvor: Društvene mreže