REAKCIJE S MASTERSA 1000

Ćorić priznao da se skoro povukao s turnira u Šangaju, a evo kako je svoju nemoć prokomentirao Federer

13.10.2018 u 17:36

Bionic
Reading

Borna Ćorić stigao je do svojeg prvog finala Mastersa 1000 u karijeri. U polufinalu Šangaja svladao je branitelja Rogera Federera 6:4, 6:4, a poslije meča otkrio je da zamalo nije igrao turnir zbog problema s vratom

Ćorić je na impresivan način srušio švicarskog čarobnjaka, nije mu dozvolio niti jednu break priliku.

'Ako mi ovo nije najbolja pobjeda, definitivno je među dvije ili tri. Ovo je zaista nešto posebno. Kada sam dolazio na turnir vrat mi je bio malo ukočen i čak sam razmišljao o povlačenju s turnira. Nisam igrao dobro, nisam se osjećao dobro i nisam znao kako će to izgledati u Šangaju', otkrio je Ćorić.

'No rekao sam sebi da nemam što za izgubiti. I sada sam napravio 100 puta više nego što sam očekivao', iskren je bio Ćorić.

Ovo mu je druga pobjeda u nizu protiv Federera.

'To je jedan od najboljih mečeva koje sam ikad odigrao. Sigurno sam servirao najbolje u životu, pogađao kutove. Sve je ulazilo. To je bilo preko moje standardne razine. Igram na višoj razini nego prošle godine, ali ne mogu reći da je ovo moja normalna razina, ne, nije sigurno', skroman je bio mladi Zagrepčanin.

  • +2
Polufinale Mastersa u Šangaju, Borna Ćorić - Roger Federer Izvor: Pixsell / Autor: Fan Jun/XinHua/PIXSELL

A Federer? Bio je kratak...

'Mislim da je bio bolji, servirao je bolje, imao više prilika nego ja. U oba seta imao sam loš ulazak, a to je uz brze uvjete koji ovdje vladaju dovoljno,' priznao je Federer.