IMAJU LI VATRENI ŠANSE?

Bliži se početak Eura; kapetan Engleza Harry Kane raspričao se o snazi svoje reprezentacije uoči prve utakmice s Hrvatskom

09.05.2021 u 12:00

Bionic
Reading

Engleski napadač Harry Kane i ove sezone će ostati bez trofeja s Tottenhamom pa mu je jedina šansa ostaje reprezentacija pred kojom je Euro i koja slovi za jednog od favorita

U finalu Lige prvaka igraju Manchester City i Chelsea, a u finalu Europske lige Manchester United i Villarreal. Dakle tri engleska kluba izborila su završnicu dva Uefina natjecanja.

Kapetan engleske reprezentacije, koji je svoj europski put završio porazom u osmini finala Europske lige od Dinama na Maksimiru, vjeruje da uspjeh klubova iz Premiershipa može pomoći i reprezentaciji.

'Imamo puno engleskih igrača koji igraju u utakmicama za vrh. To bi našoj nacionalnoj vrsti samo moglo pomoći. Želite da se engleski igrači iskušaju u najvećim utakmicama sezone', rekao je Kane za BBC.

Engleska je među favoritima da postane europski prvak, natjecanje započinje 13. lipnja protiv Hrvatske, a zatim će u svojoj skupini igrati sa Škotskom i Češkom. Sve utakmice će biti na stadionu Wembley.

Uz Hrvatsku, englesku reprezentaciju vežu bolne uspomene, jer je od nje izgubila u polufinalu SP-a u Rusiji 2018., ali od tada je izbornik Gareth Southgate ubrzao proces uvođenja mladih zvijezda u najjači sastav poput Mounta, Fodena i Jadona Sancha.

  • +7
Tottenham - Manchester United, 11.4.2021. Izvor: EPA / Autor: Adrian Dennis / POOL

'Naša je momčad iz godine u godinu jača. Imamo dobru kombinaciju iskustva i mladih talenata, što je jako važno, posebno u turnirskom okruženju', rekao je Kane te dodao:

'Siguran sam da Gareth ima malo glavobolje koga birati, ali to je ono što želimo, jedino tako ćemo biti jedna od najboljih momčadi na svijetu. Imali smo sjajno Svjetsko prvenstvo u 2018, ali nismo prošli do kraja. Sada s ovim igračima, izbornikom i stručnim stožerom imamo izvrsnu priliku i uzbuđeni smo zbog toga izazova.'

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal/Arenasport

Hoće li engleski kapetan i dalje biti dio Tottenhama, jer bez obzira na njegov impresivan golgeterski učinak trofeja i dalje nema?

'Napravio sam puno stvari, ali u glavi mi je još toliko toga što želim postići. Otvoreno sam govorio o osvajanju trofeja. To je razlog zašto igram nogomet, zato sam i postao nogometaš - da bih pobijedio i podijelio ta iskustva sa svojim suigračima, o dizanju trofeja i pobjeđivanju u najvećim utakmica. To se do sada nije dogodilo, ali osjećam da imam dovoljno vremena. Samo se veselim i siguran sam da će i to doći', izjavio je golgeter 'Spursa'.