BILO BI TO SJAJNO

Mateo Kovačić ima priliku ponoviti pothvat jednog drugog slavnog Hrvata, ali napokon i skinuti 'urok' koji ga prati cijelu karijeru

07.05.2021 u 10:57

Bionic
Reading

Hrvatska će desetu sezonu zaredom imati igrača u finalu Lige prvaka, a Mateo Kovačić će imati priliku izjednačiti se s Lukom Modrićem i napokon upisati minute na terenu

U finalu najjačeg klupskog natjecanja igrat će Manchester City i Chelsea (Istanbul, 29. svibnja), a Hrvatska će imati svojeg predstavnika u Mateu Kovačiću koji nosi dres londonskog sastava i koji je propustio polufinale zbog ozljede.

Zadnje finale bez hrvatskog nogometaša bilo je još 2011. između Barcelone i Manchester Uniteda na Wembleyu, a nakon toga je uslijedio sjajan niz (2012. - Ivica Olić, 2013. - Mario Mandžukić, 2014. - Luka Modrić, 2015. - Ivan Rakitić, 2016. - Luka Modrić, 2017. - Luka Modrić i Mario Mandžukić, 2018. - Luka Modrić i Dejan Lovren, 2019. - Dejan Lovren, 2020. - Ivan Perišić).

>> Real Madrid pronašao zamjenu za Luku Modrića; hrvatskog kapetana mijenja hit veznjak koji je ove sezone apsolutno oduševio

I Kovačić se može pohvaliti da je u tome razdoblju s Realom osvajao tri 'kante', ali hrvatski reprezentativac na terenu nije proveo niti sekunde, nije zaigrao niti u jednom od tri finala koja je 'Kraljevski klub' osvojio (2016-2018.). Nije bio nikada ozlijeđen, ali je u zadnjoj utakmici Lige prvaka završio na tribinama ili je cijeli susret odgledao s klupe za rezervne igrače.

Naš veznjak, kojeg trener Chelseaja Thomas Tuchel jako cijeni, napokon ima priliku skinuti taj 'urok' i u istanbulskom finalu, svojem četvrtom pokušaju, aktivno sudjelovati u najvažnijoj utakmici sezone.

  • +15
Chelsea - Real Madrid, polufinale Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Neil Hall

Kada bi osvojio četvrti puta 'trofej s velikim ušima izjednačio bi se s najuspješnijim Hrvatom u ovom natjecanju – Lukom Modrićem koji je Ligu prvaka osim s Kovačićem (tri puta), uzeo i 2014.

Inače, Kovačić je polufinalnu pobjedu protiv bivšeg kluba Reala gledao uživo na Stamford Bridgeu, a nakon utakmice na Instagramu je objavio fotografiju slavlja iz svlačionice. U komentarima su mu se javili HNS, ali i bivši nogometaši Chelseaja John Terry i Cesc Fabregas.