DEMANTIRA KORUPCIJU

Blatter: Nogomet nije u krizi

30.05.2011 u 20:04

Bionic
Reading

Usprkos sve glasnijim optužbama o korupciji unutar Međunarodne nogometne federacije (Fifa) predsjednik Sepp Blatter smatra kako nogomet nije u krizi

'Imamo neke poteškoće u radu, ali sve ćemo riješiti unutar naše obitelji', istaknuo je Blatter koji će prvog lipnja na Kongresu Fife po svemu sudeći četvrti put dobiti povjerenje delegata nacionalnih federacija s obzirom da je jedini kandidat.

Prvi čovjek krovne nogometne organizacije se izjasnio i o tvrdnjama pojedinih medija kako je bilo korupcije prilikom izbora domaćinstva SP-a 2018. i 2022. koje su dobili Rusija i Katar.

'Organizacije SP-a 2018. i 2022. nisu upitne i odluke o dodijeli domaćinstva SP-a za mene su čiste', kazao je Švicarac.

Zanimljivo, Blatter se oglasio svega nekoliko sati nakon što je i glavni tajnik Fife Jerome Valcke demantirao tvrdnje kako je Katar kupio glasove za dobivanje SP-a. Valcke je ocijenio kako je katarska kandidatura bila uvjerljivo najbolja.

'Katar je bogata zemlja i to im je pomoglo da dobiju domaćinstvo SP-a. Njihova kandidatura imala je mnogo veći budžet od ostalih i to je bila odlučujuća prednost u odnosu na konkurenciju', rekao je Valcke.

Prvi operativac Fife demantirao je navode o korupciji u vrhu svjetske 'kuće nogometa' i zakulisnim radnjama. Valcke je odbacio i tvrdnje predsjednika Azijskog nogometnog saveza Mohameda bin Hammama i predsjednika Nogometnog saveza Sjeverne i Srednje Amerike (CONCACAF) Jacka Warnera da je upravo on imao najveći utjecaj prilikom donošenja odluke Etičkog povjerenstva Fife o njihovoj suspenziji.

'Razočaran sam tako neosnovanim optužbama na moj račun', zaključio je Valcke.