ZLATNA PLAKETA

Blanki priznanje i od Udruge branitelja

29.12.2010 u 11:14

Bionic
Reading

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz hrvatskog Domovinskog rata odlučila je da Veliku zlatnu plaketu UBIUDR za 2010. godinu dodjeli Blanki Vlašić

U obrazloženju stoji da je riječ je o najboljoj atletičarki svijeta, koja je svojim uspješnim nastupima na najbolji način promovirala i Hrvatsku, državu za koju su mnogi dali i svoje živote.

'Na taj način ovoj skromnoj i velikoj športašici jednostavno želimo kazati hvala, u ime svih onih koji su na bilo koji način stvarali slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu. Vjerujemo da će Blankini uspjesi i uzorno ponašanje biti poticaj i ostalim hrvatskim športašima da, ako ništa drugo, budu pravi i iskreni ambasadori naše države i da će se uvijek s ponosom boriti s hrvatskim grbom na srcu, baš kako to čini i hrvatska i svjetska kraljica atletike', stoji u odluci o dodjeli plakete koju je potpisao predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) Mladen Pavković.