DIJAMANTNA LIGA

Blanka Vlašić uoči Rima: Oprezna sam, ali...

02.06.2015 u 13:46

Bionic
Reading

Blanka Vlašić vraća se na skakališta. Hrvatska rekorderka u skoku u vis nakon što je propustila cijelu zimsku sezonu i početak ljetne zbog oporavka i priprema nakon ozljede koljena, spremna je na nove izazove.

U svom povratničkom nastupu nastupit će u četvrtak, na mitingu Dijamantne lige u Rimu. Blanka je peterostruka pobjednica i rekorderka tog mitinga i upravo prije nekoliko dana Rimljani su je proglasili kraljicom Golden Gale, odnosno najuspješnijom atletičarkom u povijesti natjecanja.

'Jako se veselim svom prvom natjecanju ove godine i drago mi je što je to upravo Rim. Već sam u nekoliko navrata rekla da se tamo osjećam kao doma', rekla je Blanka.

Konkurenciju u Rimu bit će na visokom nivou. Na startnoj listi su sve najbolje svjetske skakačice u vis: olimpijska pobjednica Ana Čičerova, svjetska prvakinja Svjetlana Školina, europska prvakinja Ruth Beitia, svjetske dvoranske prvakinje Marija Kučina, Kamila Lićwinko. Hrvatsku će uz Blanku predstavljati i Ana Šimić.

'Konkurencija će biti jaka i to me dodatno motivira', poručila je Blanka i dodala:

'Drago mi je što se većina djevojaka odlučila upravo u Rimu započeti ovu sezonu. Nakon bremenitog proljeća uistinu je veliko olakšanje pakirati torbe za natjecanje', otkrila je Blanka što očekuje od natjecanja.

'Oprezna sam glede najave rezultata, no očekujem dobro i uzbudljivo natjecanje. Nadam se da me ništa neće boliti i da će to biti početak jedne lijepe godine', rekla je Blanka uoči odlaska u Rim.