DODIJELJENE NAGRADE

Blanka: Nije više lako biti najbolji u Hrvatskoj

30.11.2010 u 21:31

Bionic
Reading

Na prigodnoj svečanosti u splitskom hotelu Park proglašeni su najbolji hrvatski atletičari za 2010. godinu

Naslov najbolje očekivano je ponijela svjetska dvoranska prvakinja, europska prvakinja, pobjednica svjetskog kupa, pobjednica na svim mitinzima Dijamantne lige te najbolja atletičarka Europe i svijeta Blanka Vlašić. Najbolji senior je prvak Hrvatske u bacanju kugle Nedžad Mulabegović, a posebne nagrade za najbolje trenere primili su Joško Vlašić i Bojan Marinović.

Nagrade za iznimna postignuća otišle su u ruke europske prvakinje u bacanju kladiva Sandre Perković i njenog trenera Ivana Ivančića, te Martina Marića, 10. na europskom prvenstvu u Barceloni.

Najbolji atletski klub je Dinamo – Zrinjevac iz Zagreba, najbolji juniori Ivana Lončarek i Dario Horvat, mlađi juniori Ines Ikić i Ivan Horvat, te kadeti Sara Kolak i Martin Marković.

Luciano Sušanj je u ime HAS-a pozdravio sve nazočne i naglasio da je riječ o najuspješnijoj godini u povijesti hrvatske atletike, a Siniša Ergotić se zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji kupa kontinenata.

Blanka Vlašić je rekla: 'Više nije lako biti najbolja hrvatska atletičarka, otkada se pojavila Sandra konkurencija je itekako jaka. Sretna sam zbog sjajne organizacije Svjetskog atletskog kupa i nadam se da to neće biti posljednji koji ćemo zajedno proslavljati.'