PROGNOZA RASPLETA

Blake: U finalu ćete izgubiti od Španjolske

12.07.2009 u 19:41

Bionic
Reading

Nominalno prvi McEnroeov igrač James Blake dva je puta izgubio u Poreču i oprostio se od Davis Cupa za ovu sezonu. Razumljivo, nije bio dobre volje, ali iscijedio je nekoliko rečenica

Blake je i Karloviću i Čiliću morao priznati da su bili bolji i praktično je ovih dana postao hrvatski junak iz sjene. Za Čilića je imao samo komplimente:

'Igrao je jako dobro. Ja sam pokušavao na sve načine, ali promašio sam neke lopte koje protiv ovakvog igrača ne smijete promašiti. Odlično je napadao moj servis, općenito je bio vrlo dobar danas.'

Je li Čilić već danas na razini top 10 igrača?

'Danas je igrao tako, ali nemam dojam o njegovom napretku. Pitanje je ima li kontinuitet ovakvih nastupa. Ima igrača koji su izvan najboljih sto, pa igraju kao da su među deset i obrnuto. Želim mu puno sreće u karijeri, ali nisam kompetentan za analizu razvoja mladih igrača', pomalo iziritirano odgovorio je Blake.

Zadnji puta kada je Hrvatska izbacila SAD, na kraju godine uzela je naslov. Može li se to ponoviti?

'Sve je moguće, ali niste favoriti. U polufinalu igrate protiv Češke doma i to je odlična prilika za finale. Ali tamo će čekati Španjolska koja ima najbolju momčad na svijetu i vrlo teško ih je pobijediti. Mislim da će oni uzeti naslov', odgovorio je Blake.

SAD u svakom slučaju neće. Da je u sastavu bio Andy Roddick,l šanse bi im bile veće. Ovako nije išlo, Čilić i Karlović ponudili su previše.