neželjeni rekord

Blake Griffin postao je tek peti NBA košarkaš u povijesti koji je ostvario 'quadriple-double', ali...

18.12.2018 u 19:36

Bionic
Reading

Nate Thurmond 1974. godine, Alvin Robertson 1986., Hakeem Olajuwon 1990. i David Robinson 1994. godine do jučer su bili jedini NBA košarkaši koji su se mogli pohvaliti 'četverostruko-dvostrukim' učinkom na jednoj utakmici. Sada im se pridružio i centar Detroit Pistonsa Blake Griffin, no njegov je rekord pomalo 'neželjen'...

Odigrao je Blake Griffin stotine sjajnih utakmica u NBA karijeri, jedan je od najatraktivnijih zakucavača u cijeloj ligi, njegova sjajna statistika ostala je na zavidnom nivou i nakon što je momčad Los Angeles Clippersa zamijenio onim Detroit Pistonsa.

I baš se u dresu Pistonsa upisao u NBA povijest, postao je tek peti košarkaš koji je na jednoj utakmici uspio ostvariti 'quadriple-double', u četiri je statističke kategorije imao dvoznamenkasti učinak.

Prije njega je to uspjelo košarkaškim legendama - Nate Thurmond ostvario je prvi 'četverostruki-dvostruki' učinak 1974. godine, potom Alvin Robertson 1986., pa Hakeem 'The Dream' Olajuwon 1990. te David 'Admiral' Robinson 1994. godine. I sada - Blake Griffin!

Da, ušao je u povijest, no njegov 'quadriple-double' nije baš za pohvaliti se u svim kategorijama... Naime, Griffin je u porazu Detroita protiv Milwaukee Bucksa 107:104 imao 19 koševa, 11 asistencija, 10 skokova i - 10 izgubljenih lopti! Istina, legitimni 'quadriple-double', ali ove izgubljene lopte i konačni poraz Pistonsa baš i nisu razveselili slavljenika Griffina.

Šteta, sjajan košarkaš ostvario je nešto veličanstveno, ušao je u birani klub najboljih svih vremena, ali nije imao razloga za veselje. Ah, ta surova statistika, ali - tako je to u sportu...