OVOGA NEMA NIGDJE

Bjelorusi stvarno ne znaju kad je dosta; i dalje igraju nogomet, ali zbog onog što su izveli na tribinama sprda im se cijeli svijet

10.04.2020 u 13:40

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa zaustavila je nogomet u svim zemljama Europe. Zapravo u gotovo svim, jer se Bjelorusi ne predaju i uporno odigravaju utakmice, a sada su se dosjetili kako da riješe problem sve praznijih tribina

Nema predaje! Jedan dio nogometne Europe osuđuje Bjeloruse, a drugi dio im se divi, jer tamo život nije stao pa tako ni sportska događanja. Ta nacija koja broji oko desetak milijuna duša prkosi smrtonosnom virusu koji je gdje god se pojavio zaustavio društveni život.

No odigravanje utakmica i takav rizik ne sviđa se čak ni bjeloruskim nogometnim zaljubljenicima koji smatraju da se prvenstvo treba prekinuti zbog mogućeg širenja zaraze pa ne čudi što je posjet na kup i ligaškim ogledima drastično opao.

Ipak, čelnici klubova dosjetili su se kako da doskoče i tome problemu odnosno da iz njihove države u svijet ne odlazi slika tribina koje su gotovo prazne, a na to je utjecao i bojkot navijača u čak deset od 16 momčadi.

Tako je aktualni prvak Dynamo Brest polufinale Kupa u srijedu igrao protiv Šahtora Soligorska pred tek tisuću gledatelja, ali njih nešto više od 30 nije bilo 'živo'.

Da, nisu bili živi, jer je klub preko interneta skinuo fotografije svojih fanova koji su ranije kupili ulaznice te im je lica stavio na lutke od kartona i obukao u dresove raznih nogometnih klubova, a bilo je i samih dresova koji su bili postavljeni na stolice na stadionu, a sve kako bi se dobio malo ljepši dojam.

Takav potez izazvao je podsmijeh i sprdnju na društvenim mrežama, ali to Bjeloruse nije ni najmanje briga. Da ih mišljenje ostatka Europe bar malo zanima onda bi prekinuli prvenstvo, ali oni i dalje tjeraju po svome...