RAT TRAJE

Bjelorusi se vratili na nogometnu mapu Europe. Pokorili su se naredbi Uefe

14.05.2023 u 08:12

Bionic
Reading

Bjeloruska nogometna reprezentacija će u lipnju igrati dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. kao domaćin u Mađarskoj jer je UEFA naredila Bjelorusiji da igra na neutralnom terenu, objavio je u subotu Mađarski nogometni savez

Bjeloruska nogometna reprezentacija će u lipnju igrati dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. kao domaćin u Mađarskoj jer je UEFA naredila Bjelorusiji da igra na neutralnom terenu, objavio je u subotu Mađarski nogometni savez.

Za razliku od Rusije, koja je isključena iz UEFA-inih natjecanja zbog invazije na Ukrajinu, njezina saveznica Bjelorusija nije tako kažnjena.

Bjelorusija se obratila Mađarskom nogometnom savezu koji je nakon toga "preporučio nekoliko stadiona odgovarajuće kategorije, među kojima je odabran stadion Ujpest FC stadion Ferenc-Szusza u Budimpešti", navodi se u u priopćenju mađarskog saveza.

Bjelorusija 16. lipnja igra kvalifikacijsku utakmicu protiv Izraela iza zatvorenih vrata, a zatim s Kosovom tri dana kasnije.

Bjelorusija je kvalifikacije za Euro 2024. započela s dva poraza protiv Švicarske (0-5, utakmica premještena u Srbiju) i Rumunjske (1-2) u skupini I.

Mađarski savez je također dodao da je ugovor s Bjelorusijom potvrdila UEFA te da će "sve troškove vezane uz organizaciju snositi Bjeloruski savez".