berlin ga slavi

Bjelica nije mogao bolje krenuti u Bundesligi, a odmah je poslao i znakovitu poruku

10.12.2023 u 10:56

Bionic
Reading

Hrvatski stručnjak Nenad Bjelica upisao je u svom debitantskom nastupu pobjedu u Bundesligi s momčadi berlinskog Uniona, čime je prekinuta crna serija tog kluba

Točno 14 utakmica - u svim natjecanjima - Union iz Berlina nije upisao pobjedu, ali zahvaljujući hrvatskom treneru Nenadu Bjelici taj ružni niz je iza njih.

Naime, u 14. kolu Bundeslige Union je upisao pobjedu nad Borussijom Monchengladbach 3:1, a nakon utakmice Bjelica – koji je sredinom listopada dobio otkaz u turskom Trabzonsporu – rekao je:

'Ako me niste poznavali, sada me znate. Bila je ovo čista emocija, a i atmosfera na našem stadionu bila je odlična. Svaki igrač danas dokazao je da momčad ima veliko srce, a to mi je jako važno', poslao je Bjelica usput i znakovitu poruku svima koji su sumnjali u njega.

'Zaista sam sretan zbog svojih igrača, zbog navijača i svih koji vole Union. Zasluženo smo stigli do pobjede i zbog toga svio možemo biti sretni', dodao je nakon utakmice Bjelica koji je igrom slučaja debitirao pobjedom.

Podsjetimo, u prošlom kolu Bjelica je trebao debitirati na klupi Uniona i to protiv branitelja titule Bayerna, ali z bog obilnog snijega koji je zatrpao München utakmica je odgođena.

'Iskreno, dobro nam je došla ta odgoda. Momčad trenutačno nije u dovoljno dobrom fizičkom stanju za tako zahtjevnu utakmicu', iskren je bio Bjelica koji će do 24. siječnja, kad će odraditi tu zaostalu utakmicu protiv Bayerna, vjerojatno imati puno bolje posloženu i fizički spremniju momčad. Uostalom, još danas se pamti kako je u zagrebačkom Dinamu preporodio neke igrače – kako je od Danija Olma napravio zvijezdu – te kako mu je momčad igrala lijep i atraktivan nogomet zbog čega je postao miljenik navijača.

Nakon lošeg iskustva u Turskoj nada se kako će u Berlinu duže ostati, a važno je reći kako više nema ni jezične barijere jer godinama je radio u Austriji tako da tečno govori njemački jezik.

Što se Bjelice tiče bolje nije moglo početi…

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Standings provided by Sofascore