ON BI TO DRUGAČIJE

Bjelica ne priziva kaznu Livaji, ali poručuje: Nije ni trebao biti u reprezentaciji

17.06.2023 u 19:54

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju, od 20.45 sati, na stadionu Feijenoord u Rotterdamu protiv Španjolske igra finale trećeg izdanja Lige nacija nakon dramatične pobjede protiv Nizozemske u polufinalu od 4-2, poslije produžetaka. Španjolska je, pak, s 2-1 bila bolja od Italije.

Slučaj Livaja, srećom, nije se odrazio na stanje u reprezentaciji. Nakon incidenta na Rujevici i verbalnog okršaja Marka Livaje s navijačima koji su ga vrijeđali s tribina kapetan Bijelih je nakon sastanka s izbornikom Zlatkom Dalićem i predsjednikom HNS-a Marjanom Kustićem otišao iz kampa reprezentacije,

Hrvatski stručnjak Nenad Bjelica, trener turskog Trabzonspora ovako je prokomentirao nemili slučaj u emisiji Sport nedjeljom.

'Livaja je veliki igrač, ikona Hajduka i igrač koji dvije godine nosi Hajduk, ali i igrač koji je HNL-u dao kategoriju više. Njegove majice nose djeca, on mora biti primjer. Svi mi koji smo na tom nivou moramo biti primjer drugima. Ja isto u nekim trenucima nisam bio primjer pa sam se ispričao zbog toga i znao da to nije bilo korektno. Moramo voditi računa o tome što pričamo, pjevamo i pišemo po društvenim mrežama. Mislim da njegova reakcija nakon finala Kupa nije bila primjerena, ali i da bi jedna isprika sve riješila', mišljenja je Bjelica. 

Dodao je i ovo:

'On je došao u reprezentaciju s teretom toga. Možda bih ja kao trener to drugačije menadžirao. Možda nije ni trebao biti pozvan za ovu akciju dok se ne zna hoće li ili neće dobiti kaznu. Ne prizivam kaznu, želim mu stvarno sve najbolje, ali mislim da to nije bilo u redu i da nije bilo lijepo. Isto kao što nije bilo lijepo ponašanje tog navijača koji ga je vrijeđao. To je katastrofa i dno dna', istaknuo je Nenad Bjelica.