prvi samostalni posao

Bivši 'vatreni' postao trener turskog prvoligaša umjesto svojeg nekadašnjeg kolege iz reprezentacije: 'Cilj nam je pobjeđivati'

15.11.2019 u 17:45

Bionic
Reading

Stjepan Tomas preuzeo je klupu turskog Antalyaspora za kojeg se vezalo donedavnog trenera Udinesea Igora Tudora

Igor Tudor slovio je za najozbiljnijeg kandidata za preuzimanje turskog Antalyaspora nakon što je dobio otkaz na mjestu glavnog trenera Udinesea. Antalyaspor je otprilike u isto vrijeme smijenio Bulenta Korkmaza i Tudor im je navodno bio velika želja.

Ipak, od tog posla neće biti ništa jer su u 15. momčadi turske lige odlučili da će na mjesto trenera sjesti bivši Tudorov suigrač iz reprezentacije Stjepan Tomas kojem je ovo prvi samostalni posao u trenerskoj karijeri. Tomas je potpisao na dvije i pol godine i ima težak zadatak spašavanja kluba od ispadanja.

'Klub zaslužuje puno više, a ugovor na dvije i pol godine pokazuje da mi vjeruju. Radit ćemo zajedno i učiniti sve da podignemo Antalyaspor. Gledao sam dosta utakmica i imamo dobre i iskusne igrače, ali i mlade nogometaše s velikim potencijalom', rekao je Tomas na predstavljanju pa dodao:

'Želim da igramo ofenzivni nogomet i vjerujem da Antalyaspor to može. Imamo takve igrače. Cilj nam je što više pobjeđivati, ali i demo utakmicu po utakmicu. Sada igramo protiv Göztepea i idemo po tri boda', kaže Tomas koji je veći dio svoje igračke karijere proveo upravo u Turskoj igrajući za Fenerbahče, Galatasaray, Gaziantepspor i Bucaspor.