nema labavo

Bivši 'vatreni' bacio se u trenerske vode, a onda nakon samo mjesec dana dao otkaz: Ne zanima me tko ti je tata, igraju najbolji!

11.08.2021 u 21:58

Bionic
Reading

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić (39) povukao se nakon mjesec dana s mjesta trenera momčadi hrvatskog drugoligaša Dubrave

Danijel Pranjić (39) je početkom srpnja preuzeo momčad drugoligaša Dubrava Tim Kabel. Nekadašnji 'vatreni' se nakon bogate i uspješne igračke karijere u kojoj je, među ostalim, igrao za Dinamo, Bayern, Sporting i Panathinaikos, odlučio baciti u trenerske vode.

Trebao je Pranjić povesti Dubravu u borbu za plasman u Hrvatski Telekom Prvu ligu, ali je nakon samo mjesec dana iznenada napustio klub. O svemu se oglasio na Facebooku i pojasnio svoju odluku.

'Iako sam imao spreman ugovor u jednom ciparskom klubu, donio sam odluku o povratku u Hrvatsku kako bih brže i lakše polagao ispite na Nogometnoj akademiji HNS-a. Također, vođenje ekipe u 2. HNL vidio sam kao dobar korak u izgradnji svoje trenerske karijere. Iako je plan u Dubravi bio da većina glavnih igrača iz prošle sezone ostaje u kadru, dogodilo se suprotno te smo u pripreme krenuli bez 6-7 ključnih igrača, koji su nosili igru i rezultat u prošlom prvenstvu', započeo je svoju objavu Danijel Pranjić i nastavio:

'S obzirom na skromne financijske mogućnosti, bili smo prisiljeni dio kadra pronaći kroz probne treninge te smo u prva dva tjedna priprema na treninzima imali više od 60 igrača. Kroz pripreme smo došli do 25-26 igrača na koje računamo u sezoni koja je pred vratima. Od prvog razgovora s upravom kluba naglašavao sam da mi je jedino bitno da sam potpuno samostalan u radu i odlučivanju, što mi je i obećano. Pošten i kvalitetan rad moje su jedino mjerilo u odlučivanju o ekipi i to je od prvog dana bilo jasno svim dečkima koji su se došli izboriti za svoje mjesto.'

No, čini se kako je nešto krenulo po zlu... Pranjić ipak nije naveo točne razloge odlaska, ali se iz njegove objave može naslutiti zašto je došlo do razlaza.

'Nikada me nije i nikada me neće zanimati tko se kako zove i preziva, što i koliko ima igrač ili njegov tata. Teren! Mjesto u ekipi zaslužuje se na terenu. Ako si najbolji na toj poziciji, igraš. Ako imaš potencijal da napraviš ozbiljne stvari u nogometu, a trebaš vjeru i podršku trenera, igraš. Stajao sam iza ekipe koju smo izabrali i posložili, bio sam spreman krenuti u prvenstvo s ekipom za koju sam siguran da ima što ponuditi u ozbiljnoj drugoligaškoj konkurenciji ove sezone te, sukladno rezultatu koji postignemo, odgovarati. Zahvaljujem svim igračima, mom kompletnom stručnom stožeru, koji je odradio vrhunski posao, te cijelom pomoćnom osoblju oko ekipe. Želim im sretnu i uspješnu sezonu. Sreću želim i novom treneru koji odluči doći u klub', završio je Pranjić.