težak posao

Bivši trener Dinama pred izazovom karijere; u nastavku sezone pokušat će Goricu spasiti od ispadanja iz SuperSport HNL-a

28.11.2022 u 17:44

Bionic
Reading

Trenutačno posljednjeplasirana momčad SuperSport Hrvatske nogometne lige Gorica objavila je kako za novoga trenera angažirala Željka Sopića...

Željko Sopić (48) će na klupi Gorice zamijeniti Igora Angelovskog koji je dobio otkaz tjedan dana prije stanke zbog Svjetskog prvenstva, a pomoćnici će mu biti Mensur Mujdža i Marko Krnjić.

Gorica je u prvih 16 prvenstvenih utakmica ove sezone u SuperSport HNL-u osvojila samo sedam bodova, šest manje uz utakmicu manje od devetog Šibenika.

'Moram zahvaliti predsjedniku Črnku i Klubu na ukazanom povjerenju', kazao je novi šef stručnog stožera Gorice Željko Sopić koji je potpisao ugovor do 2025. godine te dodao:

'Svjestan sam situacije i idemo se što prije uhvatiti u koštac s problemom i raditi. Ispadanje nije opcija. S takvim sistemom i načinom rada ćemo krenuti od prvog dana i vjerujem da ćemo doći do željenog cilja.'

Nakon igračke karijere, Sopić je vodio Rudeš, Dinamo II, Dinamo, Al Ain i Sabah.

Dolazak novog trenera komentirao je sportski direktor Mario Brkljača.

'Odlučili smo se za gospodina Sopića jer vjerujemo da će ekipi donijeti novu, pozitivnu energiju, pobjednički mentalitet koji nam je potreban i da će iskustvom kojeg ima pomoći Gorici da izađe iz trenutne situacije', kazao je Brkljača.

Sopić će službeno debitirati na klupi Gorice 18. siječnja 2023. kad je na rasporedu zaostala utakmica 17. kola protiv Varaždina.

  • +12
Istra 1961 - Gorica, 16. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore