bratko u problemima

Bivši trener Dinama optužio je svoje igrače da namještaju pa dobio otkaz!

23.03.2018 u 11:46

Bionic
Reading

Ivajlo Petev (42) u Dinamu je dobio otkaz sredinom srpnja prošle godine, samo nekoliko dana uoči početka nove sezone. Bugarski je trener posljednja tri mjeseca vodio momčad ciparske Omonije iz Nicosije, no s klubom se sada razišao u vrlo burnim okolnostima

Ivajlo Petev (41) preuzeo je Omoniju krajem prošle godine, u prvih devet utakmica ostvario je osam pobjeda i remi, činilo se kako je popularni Bratko napokon došao 'na štih'. Uspio je osigurati šesto mjesto na ljestvici, posljednje koje vodi u Ligu za prvaka, a onda je sve - puklo! Momčad je nanizala šest poraza i remi, a Petev je u razgovoru za bugarske medije optužio neke od svojih igrača da su puštali utakmice jer su se na njih - kladili!

'Kad smo ispali u Kupu, izbacio sam iz momčadi trojicu igrača, rekao sam predsjedniku da je to moja odluka. Navijači su osjećali da se nešto događa. Bila su mi to trojica sumnjivih igrača - Magrasha, Alex Soares i Rafa Lopez', otkrio je Petev i nastavio:

'Ali čelnici kluba su ih vratili u momčad! Za dobrobit kluba i da izbjegnemo troškove, pristao sam, ali oslanjao sam se više na druge igrače...'

No, atmosfera u svlačionici nepovratno je narušena, kao i odnos Peteva s čelnicima kluba.

'Ostali su me igrači prvi upozorili da je nešto čudno, da je taj portugalski trojac sumnjiv. Isprva nisam vjerovao, ali onda sam u utakmicama primijetio da kad sam ih izvadio iz igre, mi bismo preokrenuli i pobijedili', pojasnio je bivši trener Dinama koji se sada našao u nezavidnom položaju.

  • +9
Ivajlo Petev Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Prozvani portugalski trojac zbog njegovih je optužbi završio u policiji na informativnom razgovoru, jasno je da su sve navode koje je iznio Ivajlo Petev porekli, a on je u klubu dobio otkaz! Situacija se toliko zakomplicirala da su čelnici Omonije najavili tužbu protiv Peteva jer je 'nanio štetu ugledu kluba'. Bratko će sada svoje optužbe morati opravdati na sudu, a njegova trenutna 'obrana' glasi:

'Sve je izvučeno iz konteksta, nisam to rekao...'