kerr Nije želio o košarci

Bivši suigrač Tonija Kukoča, koji je davno imao obiteljsku tragediju, potpuno se slomio nakon krvoprolića u SAD-u: Ne smijemo više šutjeti, dosta mi je!

25.05.2022 u 15:07

Bionic
Reading

Nakon što je naoružani tinejdžer ubio 19 učenika i dva učitelja u osnovnoj školi u američkoj saveznoj državi Teksas, mnogi poznati digli su svoj glas. Među njima je najglasniji bio Steve Kerr, trener NBA momčadi Golden State Warriors

U najsmrtonosnijoj pucnjavi u školi u posljednjih deset godina, koje je počinio 18-godišnjak, život je izgubilo 19 učenika i dva učitelja. Ovo užasmo krvoproliće dogodilo se u osnovnoj školi Robb u Uvaldeu u Teksasu, gradu oko 130 kilometara zapadno od San Antonija.

'Pitanja o košarci danas nemaju smisla. Čovjek je ubio djecu i učitelje, i prije deset dana u supermarketu su ubijeni ljudi... Kad ćemo učiniti nešto?', jako uzrujan bio je Steve Kerr nakon četvrte utakmice finala Zapadne konferencije NBA lige. Poraz od Dallasa predvođenog Slovencem Lukom Dončićem pao je u drugi plan…

'Znate, umoran sam od minuta šutnje i izražavanja sućuti razorenim obiteljima. Nas 50 senatora drži kao taoce. A zašto? Zato da se održe na vlasti!', kazao je suznih očiju Kerr koji je kao mlad igrač proživio obiteljsku tragediju kada su mu džihadisti ubili oca na sveučilištu u Bejrutu, gradu u kojem je i rođen. Potpuno se slomio zbog novog krvoprolića, pogotovo jer je jedan dio karijere igrao za San Antonio Spurse, klub iz Teksasa, te tamo ima puno prijatelja.

'Ne smijemo više šutjeti, sjediti i samo čitati o tome. Dosta mi je!', dodao je Kerr koji je za vrijeme igračke karijere u Chicago Bullsima bio najbolji prijatelj Tonija Kukoča s kojim je i dalje u kontaktu.