ULJE NA VATRU

Bivši srpski reprezentativac šokirao izjavom: Da igram protiv Švicarske nokautirao bih Xhaku ili Shaqirija

  • B.T.
  • Zadnja izmjena 01.12.2022 13:49
  • Objavljeno 01.12.2022 u 13:48
Bionic
Reading

Bivši srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović pokazao se kao zanimljiv sugovornik švicarskim medijima uoči utakmice odluke u skupini G Svjetskog prvenstva u Katru između Srbije i Švicarske (petak, 20 sati).

Kuzmanović je rođen u Švicarskoj, igrao je za mladu reprezentaciju ove zemlje, ali je u seniorskoj konkurenciji odabrao zemlju svojih roditelja te je za Orlove nastupio 50 puta i postigao šest golova.

Prisjetio se susreta ovih reprezentacija u Rusiji kada su Švicarci preokretom došli do pobjede 2:1 te tako poslali Srbiju kući.

Posebno mu je upečatljiva u sjećanju proslave golova švicarski reprezentativaca albanskog podrijetla Granita Xhake i Xherdana Shaqirija koji su rukama napravili simbol Albanije - dvoglavog orla, što je doživljeno kao provokacija. No, Kuzmanovićev odgovor je šokirao:

'Ta gesta je sramotna. Treba razdvojiti sport i politiku, a oni to nisu učinili. Da još uvijek igram za Srbiju na ovom Svjetskom prvenstvu, nokautirao bih Xhaku ili Shaqirija', bez dlake na jeziku je poručio bivši vezni igrač reprezentacije Srbije te nastavio:

"U 2018. godini stopostotne provokacije prvo su dolazile od strane Švicaraca. Isticanje dvoglavog orla nije bilo iz emocija, već je bilo planirano. Događaji u Rusiji se ne smiju zaboraviti. Ako provociraš, moraš biti spreman da će stvari zakuhati na terenu. Ima jedna lijepa izreka: 'U životu se uvijek dva puta sretneš'. Da sam i dalje nogometaš, sigurno bih tako igrao. Nadam se da će reprezentativci Srbije ostati mirni, ali siguran sam i spremni. Bit će to nevjerojatno emotivna i sjajna utakmica. Mislim da Će dečki koji su igrali 2018. godine neće uzeti olako. Nešto su i zapamtili.'

Kuzmanović je tijekom igračke karijere, koja je trajala od 2005. do 2018., igrao za Basel, Fiorentinu, Stuttgart, Inter, Udinese i Malagu.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal