dvojbeni penal

Golman Poljske priznao da se kladio s Messijem u 100 eura i podsjetio nas je na slučaj Ivkovića i Maradone: Vjerojatno ću biti kažnjen, ali..

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 01.12.2022 11:20
  • Objavljeno 01.12.2022 u 11:15
Bionic
Reading

Vratar poljske nogometne reprezentacijee Poljske Wojciech Szczesny kazao je kako se s kapetanom argentinske reprezentacije Lionelom Messijem kladio u 100 eura dok su čekali odluku nizozemskog suca Makkeliea hoće li dosuditi kazeni udarac za Argentinu tijekom njihova susreta na Svjetskom prvenstvu u srijedu

Nakon sudara Szczesnyjeva dlana i Messijeve glave u kaznenom prostoru u 36. minuti nizozemski je sudac pozvan da na snimci provjeri je li bilo prekršaja za kazneni udarac ili ne. Dok su čekali odluku, Szczesny i Messi su se kladili u 100 eura, Szczesny je tvrdio kako neće biti dosuđen kazneni udarac, a Messi da hoće. Okladu je dobio Messi, ali njegov udarac s bijele točke Szczesny je obranio.

Szczesny je nakon utakmice još dodao kako nema namjeru isplatiti Messija jer 'on ionako ima dovoljno novca'.

'Ne znam jesu li ovakve oklade dopuštene. Vjerojatno ću biti kažnjen zbog toga, ali baš me briga', dodao je Szczesny.

U prvi tren mnogi su se prisjetili legendarnog hrvatskog golmana Tomislava Ivkovića koji je u dva navrata obranio penale Diegu Maradoni, jednog kao golman reprezentacije bivše države na SP-u, a drugog kao golman Sportinga protiv Napolija u Kupu Uefa. Također je poznato kako su se u šali kladili u 100 dolara. Naravno, tada je bila riječ o okladi da Maradona neće zabiti gol...

'Svi pamte moj obranjeni penal Maradoni, a vjerujte mi, sve bih dao da ga nisam obranio i da smo prošli u polufinale. Te iste sezone obranio sam mu penal u Kupu Uefe kada su igrali moj Sporting i njegov Napoli. Na toj utakmici kladio sam se s njim da ću mu obraniti. I dobio sam okladu. Diego je okladu 'riješio' odmah nakon utakmice. Kladili smo se po 100 dolara, odmah ih je dao, a uz to i dres', prisjetio se jednom prilikom Tomislav Ivković.

No, za razliku od Ivkovića golman Poljske Szczesny bio je uvjeren kako će VAR odlučiti da penala nema. I u to se odlučio kladiti, a je li dobacio Messiju da će mu obraniti nije poznato.

Inače, usprkos nerealiziranom kaznenom udarcu Messija, za koji se većina stručnjaka slaže kako nije niti trebao biti dosuđen, Argentina je pobijedila sa 2:0 i osvojila prvo mjesto u skupini C, a dalje je prošla i Poljska kao druga s četiri boda zbog bolje razlike pogodaka od trećeg Meksika.

  • +14
SP Katar: Poljska - Argentina, 30.11.2022. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL
Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal