JE LI TO MOGUĆE?

Bivši prvak prije par godina šokirao svijet Formule 1, a sada je dao prijedlog za spas sezone kakvog se nitko nije sjetio

17.04.2020 u 11:32

Bionic
Reading

Bivši prvak Formule 1 Nico Rosberg dao je zanimljiv i originalan prijedlog kako spasiti sezonu koja još nije počela zbog pandemije koronavirusa

Bolidi miruju, a Formula 1 našla se u neočekivanim financijskim problemima kao i sve momčadi. Režu se plaće, otpuštaju zaposlenici, otkazuju ili odgađaju utrke. Rade se planovi kada i gdje krenuti sa prvenstvom, kako nadoknaditi izgubljeno vrijeme, a jedna od opcija bila je i da se dio utrka odvozi u siječnju ili čak veljači.

Ove godine trebale su biti vožena rekordna 22 Grand Prixa, ali to je propalo pa se sada spominje i najgora opcija od samo osam utrka koliko je minimalno potrebno da bi prvenstvo bile regularno.

No Nico Rosberg, čovjek koji je 2016. osvojio titulu, te se ugurao između Hamiltonovih pet naslova od 2014. do 2019., dao je zanimljiv prijedlog.

'Volio bih vidjeti osam vikenda sa po dvije utrke pa bi tako dobili 16 utrka, jer statistički je vjerojatnije da će s manje utrka prvak biti autsajder', objasnio je Rosberg koji smatra da favoriti poput Lewisa Hamiltona žele u prvenstvu smanjiti utjecaj sreće što je više moguće, a to je moguće samo uz veći broj utrka.

Inače, Rosberg je nakon osvajanja svoje jedine titule u bolidu Mercedes Petronasa šokirao svijet brzine, jer se uoči početka sezone u kojoj je trebao braniti naslov iznenada umirovio. Ukupno je ostvario 23 pobjede i 57 postolja.