zločin i kazna

Bivši predsjednik Juventusa Andrea Agnelli zbog muljanja s plaćama dobio novu kaznu

10.07.2023 u 22:38

Bionic
Reading

Talijanski nogometni sud suspendirao je bivšeg čelnika Juventusa Andreu Agnellija na dodatnih 16 mjeseci zbog nepravilnosti u klupskim isplatama igračima, priopćio je Talijanski nogometni savez (FIGC)

Andrea Agnelli je, uz to što je dobio suspenziju na 16 mjeseci, kažnjen i sa 60.000 eura globe.

Slučaj s plaćama odnosi se na Juveovu objavu na početku pandemije da su igrači pristali na velika smanjenja plaća za četiri mjeseca kako bi klub mogao spojiti kraj s krajem tijekom krize. Međutim, Juventus je navodno nastavio tajno isplaćivati igrače koji su se odrekli samo jedne mjesečne plaće.

Klub i drugi bivši direktori umiješani u ovaj slučaj postigli su nagodbu sa sportskim tužiteljima plativši kaznu od 718.000 eura u svibnju.

Međutim, bivši predsjednik torinske 'stare dame' Andrea Agnelli je odbio nagodbu s tužiteljem Giuseppeom Chineom. Odlučio se na suđenje, ali ishod po njega nije bio zadovoljavajući jer je dobio zabranu na još 16 mjeseci i kaznu od 60.000 eura.

Agnelli je već dobio dvogodišnju zabranu u prvom suđenju FIGC-a u vezi s Juventusovim financijskim malverzacijama i umjetno napuhanim vrijednostima transfera.

Juventus je tada kažnjen oduzimanjem 10 bodova, te 700.000 eura kazne.

Agnelli, koji stoji iza propalog projekta Superlige, je odstupio s mjesta predsjednika Juventusa krajem 2022. godine zajedno s ostalim članovima Upravnog odbora.