Kennaugh SVE IZNENADIO

Bivši olimpijski pobjednik povlači se zbog problema s mentalnim zdravljem: Moram ponovno otkriti sreću

05.04.2019 u 13:22

Bionic
Reading

Osvajač zlatne medalje na olimpijskim igrama u Londonu, britanski biciklist Peter Kennaugh (29) privremeno napušta profesionalni biciklizam zbog problema s mentalnim zdravljem.

Kennaugh je najavio kako će uzeti neograničen odmor kako bi se oporavio od stalnih problema s mentalnim zdravljem.

Kennaugh je bio dio britanske momčadi koja je 2012. na OI u Londonu osvojio zlato u dohvatnoj utrci. Uz njega u ekipi su vozili i Ed Clancy, Geraint Thomas, te Steven Burke. Kennaugh je bio i dvostruki britanski prvak u cestovnoj vožnji 2014. i 2015. godine.

Vozio je za Team Sky između 2010. i 2017. godine, a trenutačno je član njemačke momčadi Bora-Hansgrohe.

'Želim se zahvaliti vodstvu momčadi na njihovoj podršci i razumijevanju kako bi mi se omogućilo da se oporavim', poručio je 29-godišnji Kennaugh koji je prošle godine uzeo pauzu od siječnja do travnja.

Tijekom karijere je ostvario jednu etapnu pobjedu na Vuelti, 2014. je bio pobjednik utrke po Austriji, a ostvario je i tri pobjede na jednodnevnim utrkama.

'Nakon mnogo godina borbe na biciklu i izvan njega, donio sam ovu odluku, ne samo za mene, nego i za moju obitelj. Moram ponovno otkriti sreću, motivaciju i entuzijazam u svakodnevnom životu', poručio je Kennaugh.