kvalifikacije za LP

Bivši napadač Rijeke pokazao se kao veliko pojačanje za Malmö; njegovi su golovi odveli švedsku momčad u drugo pretkolo LP-a

13.07.2021 u 20:30

Bionic
Reading

Švedski nogometni prvak Malmö plasirao se u drugo pretkolo Lige prvaka na krilima povremenog hrvatskog reprezentativca Antonia Mirka Čolaka koji se u obje utakmice protiv Rige upisao među strijelce.

Malmö je u prvom susretu pobijedio Rigu sa 1:0, a Čolak je pobjednički pogodak postigao u 50. minuti.

U večerašnjem uzvratnom susretu je bilo 1:1, a Čolak je ponovo bio strijelac. Bivši napadač Rijeke zabio je vodeći pogodak na utakmici u 33. minuti, a izjednačio je Antonijs Černomordijs u 57. minuti.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Bio je to već osmi Čolakov pogodak u deset nastupa za Malmö otkako je u ožujku ove godine stigao na posudbu iz PAOK-a.

Podsjetimo, bivši igrač Rijeke je u PAOK preselio u rujnu prošle godine, no u Grčkoj se nije najbolje snašao i novu priliku je potražio u Švedskoj.

U 2. pretkolu Malmo će igrati protiv HJK-a koji je u Podgorici pobijedio Budućnost sa 4:0 nakon što je finski sastav u prvom susretu slavio sa 3:1.

Dalje ide i Ludogorec koji je na gostovanju pobijedio Šahtjor Soligorsk sa 1:0, identičnim rezultatom kao i u prvom susretu.

Pitanje pobjednika razriješio je Kiril Despodov u 70. minuti. Za Ludogorec je branila bivša 'jedinica' Gorice Kristijan Kahlina. U idućoj rundi Ludogorec očekuje slovenska Mura.

Mađarski Ferencvaroš nije imao previše problema na gostovanju kod Prištine pobijedivši sa 3:1 nakon što je u prvom susretu bilo 3:0.

Junak utakmice bio je bivši igrač Lokomotive Myrto Uzuni koji je postigao sva tri gola za goste (49, 80, 86), dok je strijelac za domaći sastav bio Hoti (67). Roko Baturina je za Ferencvaroš zaigrao u posljednjih nekoliko minuta.

Ferencvaroš će u 2. pretkolu igrati protiv Žalgirisa koji je na gostovanju pobijedio Linfield sa 2:1 nakon 3:1 pobjede u prvom susretu.

Za goste je od 70. minute igrao Josip Tadić, dok je u 86. minuti u igru ušao Marko Karamarko. Tomislav Kiš i Tomislav Duka nisu nastupili.

CFR Cluj je u Banja Luci izgubio od Borca sa 1:2 nakon produžetka, ali ide dalje jer je u prvom susretu pobijedio sa 3:1. Za goste je od 80. minute zaigrao Gabriel Debeljuh.