ISTRIA WINTER CUP

Bivši igrač Dinama i Rijeke spriječio austrijsko iznenađenje

30.01.2017 u 08:53

Bionic
Reading

Na rovinjskoj Valbruni odigrana je u nedjelju utakmica između Širokog Brijega i austrijskog Kapfenbergera, čime je i službeno započelo sedmo izdanje Istria Winter Cupa. Prva utakmica skupine A ovog jakog međunarodnog turnira, završila je bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Od samog početka susreta obje momčadi postavile su visok tempo igre, no prvi su poveli austrijski drugoligaši, golom Bahtića u 9. minuti utakmice. On je snalažljivo iskoristio kratku nepromišljenost vratara Širokog, koji je pokušao driblati u vlastitom šesnaestrecu, što mu se u konačnici osvetilo.

Prijetili su bosanski prvoligaši preko Sesara i Krstanovića, a upravo je potonji donio izjednačenje u 43. minuti susreta kada je rutinski svladao austrijskog vratara, na ubačaj Ćorića.

U drugom djelu utakmice trener Širokog Sablić promjenio je cijelu momčad, koja je unatoč tome nastavila s visokim tempom i agresivnom igrom. Prijetili su nogometaši Širokog Brijega preko Miličevića i Ćorluke, ali stopostotnu priliku imali su austrijski nogometaši u 71. minuti susreta, kada je Petrović sjajno uposlio Dos Santosa, kojem je Soldo obranio dva uzastopna udarca u okvir gola.

U posljednjim minutama susreta sjajnu priliku za Austrijance imao je 16-godišnji Petrović no lopta je prošla tik u uz vratnicu.

Po završetku utakmice trener austrijske momčadi Ibraković je izjavio: 'Jedna, usuđujem se reći, vrlo dobra utakmica već na otvaranju turnira. Čak prava, skoro pa prvenstvena utakmica. Sreća samo da nije bilo povreda, te da je bilo dosta dinamike u igri. Šteta samo što zbog publike koja nas je po ovom dosta hladnom vremenu došla pogledati ni mi ni Široki nismo iskoristili prigode koje smo imali, pa da i rezultat bude veći.

Turnir se nastavlja u utorak u Novigradu, utakmicom mađarskog predstavnika, ujedno i prošlogodišnjeg pobjednika turnira, momčadi Gyirmota i BiH drugoligaša GOŠK Gabela iz BiH.