uživa nakon dvije godine

Bivši hrvatski nogometni izbornik radi odličan posao u Egiptu, zaprijetio je i nedodirljivom Al Ahlyju

11.02.2020 u 21:26

Bionic
Reading

Ante Čačić krajem 2019. godine preselio je u Egipat, gdje je preuzeo Pyramids, klub iz Kaira. Ovog utorka upisao je novu prvenstvenu pobjedu, a zahvaljujući kojoj se njegova momčad pomaknula za dva mjesta na tablici

Više od dvije godine Ante Čačić čekao je novi trenerski posao. Točnije, od remija protiv Finske, u sklopu kvalifikacija za SP 2018., nakon kojeg je u hitnom sastanku IO-a Hrvatskog nogometnog saveza smijenjen.

Krajem prošle godine dobio je poziv iz Egipta, točnije iz Kaira gdje je preuzeo klub znakovitog imena Pyramids, koji se u to vrijeme nalazio na šestom mjestu egipatskog prvenstva. Pyramids je osnovan 2008. godine, a najveći uspjeh bilo mu je sudjelovanje u finalu egipatskog Kupa.

Nakon startnog poraza, uslijedio je remi, a potom su upisane dvije pobjede. Onda je stigao okršaj protiv lidera prvenstva, Al Ahlyja, koji u prvenstvu ne zna ni za remi, a kamoli poraz. Ipak, Pyramids je bio na korak do senzacije, ali je u sudačkoj nadoknadi primio gol za 1:2 i gosti su Čačićevu pobjedničku seriju.

Ali dâ Čačić radi dobar posao, potvrdu je dobio ovog utorka, kada je upisao i treću pobjedu. Ovog puta, u gostima kod Al Mokawloona, kluba koji je na tablici na drugom mjestu, što je trebalo značiti i da je bio favorit u ovoj utakmici.

Ipak, Čačićeva je momčad s dva postignuta gola za pobjedu 2:0 već u prvom poluvremenu riješila pitanje pobjednika, te osvojila tri boda, te se napravila skok na tablici i trenutno zauzima četvrto mjesto.

Čačiću je ovo 15. klub u karijeri, a uz to je vodio Hrvatsku U-21, Libiju U-21 te hrvatsku nogometnu reprezentaciju.