novi izazov

Bivši hrvatski izbornik iznenadio svojom odlukom; preuzima reprezentaciju BiH

02.09.2018 u 13:22

Bionic
Reading

Jasmin Repeša (57) odlučio je malo 'riskirati' te je prihvatio ponudu iz BiH da sjedne na izborničko mjesto njihove košarkaške reprezentacije! Bivši izbornik 'zmajeva' Duško Vujošević morao je odstupiti zbog zdravstvenih problema pa je Jasko 'uskočio'

'U nedjelju dolazim u Sarajevo, vjerujem da ćemo sve uspješno završiti. Ljudi iz KSBiH su se našli u teškoj situaciji, toliko je bilo hitno da je nemoguće naći rješenje u ovom trenutku... Ali, evo, spreman sam doći pomoći. To mi je obaveza. Hoću li voditi BiH na samo dvije utakmice ili više, to ćemo kasnije vidjeti', kazao je Jasmin Repeša u razgovoru za SportSport.ba.

Istaknuo je Repeša je i što će biti ključno za uspjeh reprezentacije BiH u kvalifikacijama za SP...

'Ova reprezentacija ima potencijala i kvalitetu da napravi dobre stvari. Moramo vjerovati da možemo ići dalje, iako situacija nije baš sjajna, ali, kao što sam ranije rekao, može se napraviti rezultat ako svi igrači dođu s velikim entuzijazmom i vjerom u uspjeh', podvukao je Repeša i dodao kako je već razgovarao i sa sada već bivšim selektorom Dušanom Vujoševićem (koji ga je i preporučio kao svoju zamjenu!) u vezi igračkog kadra.

Jasmin Repeša je rođen u Čapljini (BiH), a trenersko je ime izgradio u Hrvatskoj - vodio je Cibonu, Cedevitu, Split, a dvije je godine bio i hrvatski izbornik. Bio je i trener drugih ekipa kao što su Fortitudo Bologna, Virtus Roma, Benetton, Unicaja, Armani Milano...

Košarkaška reprezentacija BiH će u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 13. rujna igrati s Finskom, a već tri dana kasnije u Sarajevu dočekuje češku reprezentaciju.