A.C.A.B. 1911

Bivši hajdukovac tablicama vrijeđa policiju

A.C.A.B. 1911 - tablica na vozilu Hrvoje Vuković

A.C.A.B. 1911 - tablica na vozilu Hrvoje Vuković

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Gabelić/24sata PIXSELL

Bivši Hajdukov igrač Hrvoje Vuković, koji je igrao i za njemački Aachen, na registracijske pločice svog Volkswagen Touarega dodao je još slova, uz AC koji označavaju grad i AB te brojku 1911

Prema pisanju 24 sata, Hrvoje Vuković svjesno je stavio na registarske pločice dodatna slova i brojke, pa tablica izgleda ovako: 'AC AB', što znači All Cops Are Bastards (svi policajci su gadovi), a pritom je i dodana godina osnutka Hajduka 1911. Naravno, na ovu kraticu policajcima svugdje u svijetu diže se kosa na glavi, a čak je i zabranjena.

'Trebala je to biti šala, no na koncu sam zbog te šale imao jako mnogo problema, pogotovo u Hrvatskoj. Svako malo me zaustavi policija, provjeravaju, pitaju što mi znači taj slogan. Čini se da mi to i nije bila baš najpametnija ideja', rekao je za 24 sata Vuković koji je slogan izabrao na nagovor prijatelja torcidaša, Dade Zebića.

'Igrao sam u njemačkom Aachenu a kratica svih njihovih registracijskih pločica je AC. Kad sam zatražio još i AB, nikome to nije bilo posebno sumnjivo jer ima mnogo sličnih registracija, kao uostalom i ACDC. U Njemačkoj nikad nisam imao problema, no u Hrvatskoj me odaje broj 1911. To je godina osnutka Hajduka i svi znaju što je u pitanju. Zbog toga sam i imao puno problema, pogotovo u Zagrebu, gdje mi je u nekoliko navrata automobil izgreban i oštećen', objasnio je Vuković te dodao da su ga mnogi tražili da im proda automobil.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi