PROPAO POSAO

Bivši golgeter prodaje Zlatnu kopačku

07.05.2010 u 12:41

Bionic
Reading

Bivši ruski golgeter Oleg Saljenko upao je u velike financijske dugove te je odlučio prodati Zlatnu kopačku koju je dobio kao najbolji strijelac Svjetskog prvenstva 1994.

Kamerun ga pamti

Iako je igrao u kijevskom Dinamu, Valenciji, Rangersu, Istanbulsporu i još nekim manjim klubovima te dobro zarađivao, Oleg Saljenko se našao u velikim dugovima. Globalna recesija uzela je maha i bivši napadač izlaz iz teške situacije vidi u prodaji Zlatne kopačke. Cijena je pola milijuna dolara.

'Imao sam mali biznis, ali nakon globalne krize sve je krenulo u krivom smjeru i moram platiti neke dugove. Nisam u potpunosti propao, tako da ne moram sve prodavati, ali za ovo sam dobio ponudu kojoj je teško odoljeti. Imam i obećanje arapskih šeika da će moja nagrada biti izložena u lokalnom muzeju', rekao je Saljenko.

'Naravno, radije bih da nagrada ostane u Rusiji ili Ukrajini i ako dobijem istu ponudu iz tih država, neću je prodati u inozemstvo.'

Salenko je prvi strijelac SP-a 1994. u SAD-u postao sa šest golova iako se njegova reprezentacija oprostila od natjecanja u skupini, pet je zabio Kamerunu, a jedan Švedskoj.