schildenfeld za tportal

Bivšem hrvatskom reprezentativcu spomenuli smo posljednji okršaj protiv Češke: Ne volim se sjetiti te utakmice, bilo je grozno...

Bionic
Reading

Gordon Schildenfeld u hrvatskom je dresu nastupio u 29 utakmica i zabio jedan gol. Protiv Češke, na Euru 2016. godine odigrao je posljednje minute, a sada se sjetio te utakmice, jer upravo su Česi sljedeći suparnik Dalićevim igračima ovog petka od 18 sati u Glasgowu

Pouzdani stoper, 36-godišnji Gordon Schildenfeld, ovog je proljeća svojim iskustvom itekako pomogao Šibeniku da ostane među prvoligašima. No, sada je spakirao torbu i ovih dana seli na Cipar, gdje će nastaviti karijeru u AEL-u iz Limassola.

Schildenfeld je u dugačkoj i bogatoj karijeri igrao, osim za Šibenik, i za Dinamo Zagreb, Bešiktaš, Duisburg, Sturm, PAOK, Dinamo Moskva, Panathinaikos i Anorthosis. Naravno, i za Hrvatsku.

A posljednji nastup za Vatrene upisao je 17. lipnja 2016., u okršaju protiv Češke, koji je igran u St. Etienneu te je završio bez pobjednika 2:2.

Nakon poraza od Engleske u prvom kolu, Hrvatskoj sada definitivno treba pobjeda.

'Tu utakmicu treba zaboraviti. Bila je i prošla. Izgubili smo, šteta. Ali uvijek može bolje, a ja sam siguran kako će turnir odmicati, da će tako iz utakmicu u utakmicu i rasti forma naših. I da ćemo za početak proći skupinu', javio se Schildenfeld za tportal.

Mi bi trebali zaboraviti, ali Česi svoju pobjedu protiv Škota neće.

'Vjerujem da su se već i oni okrenuli prema ovom ogledu. Uvijek su nezgodan suparnik, borbeni, s par odličnih individualaca. Međutim kvaliteta je na našoj strani, a ja se nadam da će nam se vratiti i ona mala, ali potrebna doza sreće, kakvu smo imali i u Rusiji'.

Bolje bi bilo da pobjeđujemo klasom i znanjem, nego uz sreću. Protiv Engleske smo bili skromni u napadu, a izbornik Dalić upozoravao je i na probleme u obrani?

'Slažem se, nismo uspjeli biti opasni. Ali lako je nama pričati, koji smo pred TV-om. Znam koako je dečkima, odnosno da im nije bilo lako. No, mora biti bolje, i biti će. Već protiv Češke'.

>> Hrvatski navijači, engleski novinar i češki golman došli su do istog zaključka - ovaj igrač najviše nedostaje Dalićevoj momčadi

Sjećate se vašeg zadnjeg nastupa?

'Kako ne. I tada su nas stisnuli. Ja sam ušao pri rezultatu 2:1 za nas, a oni su nam kasnije zabili još jedan gol. Bilo je puno dugih i visokih lopti, nije bilo jednostavno. A kao što su tada, tako i sada imaju kvalitetu da ti zapapre'.

Posebno se to odnosi na Patrika Schicka, kojeg će opet gađati visokim loptama?

'Sigurno da hoće. No, svaka reprezentacija ima takvih igrača, pa nam to nije nikakvo iznenađenje. Bitno je samo da ih naši igrači ozbiljno shvate'.

Sjećate li se još kakvog detalja s te utakmice?

'Da, nažalost, one bakljade i prekida, zbog čega se te utakmice baš i ne sjetim rado, jer izgledalo je grozno'.

Nego, igrali ste za Dinamo, zagrebački, ali i na Cipru. Prođe li Dinamo u 1. pretkolu Lige prvaka islandski Valur, a vjerujemo da hoće, u 2. pretkolu Lige prvaka igrat će protiv ciparske Omonije.

'A joj, a joj.. Neće Dinamu biti lako. Omonia je top-ekipa, dobri su, posebno u napadačkom dijelu. Prepustit će Dinamu loptu, jer tako su igrali i cijelu prošlu sezonu, što na Cipru, što u Europi. Umrtve igru, ali onda preko tih jako dorbih napdača stvaraju prijetnju u brzim kontrama. Naravno, navijat ću za Dinamo i vjerujem da će Modri znati to riješiti', završio je Schildenfeld.

  • +89
Engleska - Hrvatska, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal