SUPERKUP

Bišćan donio Dinamu prvi trofej u sezoni

17.07.2010 u 22:49

Bionic
Reading

Utakmicom Superkupa između Dinama i Hajduka u Zagrebu dignut je zastor nove nogometne sezone. Zahvaljujući pogotku Igora Bišćana Dinamo je slavio protiv Hajduka i tako osvojio prvi trofej u sezoni

Početak je dao naznačiti da bismo mogli gledati vrlo dobru utakmicu. U prvih 45 minuta obje su momčadi redale prilike, a s obzirom da su obrane čvrsto stajale, prijetnje su stizale udarcima iz daljine. Hajduk je u prvom poluvremenu predvodio Anas Sharbini koji je radio probleme domaćoj obrani. Riječanin u redovima Hajduka često je znao probijati stranu i upošljavati svoje suigrače, no ovog puta Splićani nisu imali dovoljno koncentracije za završni udarac.

Najbolju priliku u prvom dijelu Hajduk je imao u 31. minuti kada je Čop probio desnu stranu i ubacio u peterac, ali je Butina odlično obranio, da bi četiri minute kasnije Sharbini izbio sam pred golmana Dinama koji je i ovog puta izašao kao pobjednik.

Kod Dinama, vrlo dobar je bio Sammir koji je diktirao igru Dinama. 'Modri' su u prvom dijelu prijetili udarcima iz daljine, no neke opasnosti po Subašića nije bilo.

Nastavak utakmice donio je i pad igre kod obiju momčadi. Da li zbog sparine ili nečeg drugog, za razliku od prvog dijela kad se barem pucalo iz daljine, u drugom se igralo većinom na sredini terena.

I onda je Dinamo došao do pobjedničkog gola. Prvo je u 76. minuti Dodo zakuhao prijetnju pred golom Hajduka, da bi minutu kasnije nakon kornera na loptu glavom natrčao Bišćan i postigao, kasnije se ispostavilo, pobjednički pogodak.

Iako su u najavama treneri obiju momčadi umanjivali vrijednost ove utakmice, sasvim je sigurno da će osvajanjem Superkupa Dinamo dobiti novi vjetar u leđa.

DINAMO - HAJDUK 1:0

ZAGREB. Stadion Maksimir - 9.000 gledatelja: Draženko Kovačić (Križevci);

Strijelac: 1:0 Bišćan (77)

Žuti kartoni: Dodo, Sammir / Režić, Brkljača

Crveni kartoni: -

DINAMO: Butina - Etto, Bišćan, Šimić (od 46. Barbarić), Mesarić - Calello - Chago, Sammir, Badelj (od 74. Ibanez) - Sivonjić, Dodo (od 87. Morales)

HAJDUK: Subašić - Režić (od 88. Tomasov), Maloča, J.Buljat, Strinić - M.Ljubičić (od 32. Brkljača), Andrić - Oremuš, Ibričić, An.Sharbini - Čop (od 90. Ah.Aharbini)