tužna priča

Bio je jedan od najvećih poljskih nogometaša, osvojio svjetsku broncu, a sada se propio i napao suprugu pa dobio uvjetnu zatvorsku kaznu

11.06.2020 u 23:40

Bionic
Reading

Francuski sud osudio je bivšu poljsku nogometnu zvijezdu Andrzeja Szarmacha (69) na osam mjeseci zatvora uvjetno zbog obiteljskog nasilja

Francuski sud osudio je bivšu poljsku nogometnu zvijezdu Andrzeja Szarmacha (69) na osam mjeseci zatvora uvjetno zbog obiteljskog nasilja.

Szarmach, koji od 1980. živi u Francuskoj, morat će i na liječenje od alkoholizma.

Bivši poljski napadač je 6. ožujka fizički napao svoju 46-godišnju suprugu Malgorzet koja ga je prijavila policiji. Supruga mu je naknadno oprostila i Szarmach je sada opet kod kuće. Međutim, u međuvremenu je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu.

Szarmach je na Svjetskom prvenstvu 1974. godine na kojem je Poljska osvojila treće mjesto, postigao pet pogodaka i bio je drugi strijelac turnira iza sunarodnjaka Grzegorza Lata koji je postigao sedam golova.

Za reprezentaciju je odigrao ukupno 61 utakmicu i postigao 32 gola.

Veći dio profesionalne karijere proveo je u Francuskoj, gdje je igrao za Auxerre, Guingamp i Clermont, a potom se 13 godina bavio trenerskim poslom.