SVI SHVATILI - OPET SU JAKI

Bilić svima pojasnio hrvatski fenomen i 'spustio' legendi

22.06.2016 u 15:08

Bionic
Reading

Slaven Bilić uživa u svojoj ulozi TV stručnjaka, poziciji s koje može efikasno cijelom svijetu prenositi svoje oduševljenje ekipom koju je u šest godina odveo na posljednja dva EURA

Uz Bilića u studiju su bili nekadašnji napadač Arsenala Ian Wright i igrač s najviše nastupa za Njemačku Lothar Matthäus, koji je posljednju utakmicu za 'Elf' igrao baš protiv Bilića u Lyonu '98. Ako je i zaboravio tu traumu, hrvatski trener ga je na kraju razgovora rado podsjetio na rezultat koji ne zaboravljamo...

No, prije toga Bilić je pogrešku u hrvatskoj tranziciji koja je pružila vodstvo Španjolskoj objasnio rotacijama unutar ekipe i nedovoljnom razinom uigranosti. No, požurio je odmah nakon toga ukazati na sjajno organizirani presing kojim je Hrvatska sinoć stvorila svoje najbolje prilike.

Nitko u studiju nije bio pretjerano iznenađen uspjehom Hrvatske koja je uvijek 'tu negdje', a Bilić ih je upozorio:

'Znate kako je kod nas doma? Sad su svi ludi od euforije i onda momčad zajaši na taj val i postaje opasnija nego ikada. Tako je bilo i u moje vrijeme, tako će biti i sada. Snažna smo momčad čiji najbolji igrači igraju u najvećim klubovima, to ste već znali... Ali sinoć su svi mogli shvatiti da su tu i jedan Jedvaj, Pjaca ili Rog koji jedva imaju 20 godina i pokazuju kolika nam je širina. Osvježili smo ekipu i zapeti kao puške igrači čekaju nastavak turnira,' kaže Slaven Bilić.


Matthäus je na kraju razgovora podsjetio na svoje (i pola njegove generacije) umirovljenje u Lyonu, a Bilić mu je samo prstom pokazao - 3:0 i dodao: 'Bio sam tamo'. Nasmijali su se svi osim Nijemca koji je nastavio do EURA 2008. kada je Bilić opet prstima pokazao - 2:1. Bez dodataka, iako - bio je i tamo. Njemačkoj možda uopće nije loša vijest što je Hrvatska u drugom dijelu ždrijeba. Pogotovo nakon demonstracije protiv Španjolske koja je impresionirala nogometni svijet.