PREUZEO KRIVICU

Bilić nakon otkaza u Lokomotivu 'otvorio dušu'

20.06.2013 u 13:28

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić priznao je u razgovoru za ruski Sport Express kako je većinom on krivac za neuspjeh moskovskog Lokomotiva iz prošle sezone

'To je poput mozaika, nekoliko se stvari poklopilo. Tu je moje neiksutvo rada u Rusiji, nestabilnost momčadi, ozljede, nesreća i puno toga drugoga', rekao je Bilić, pod čijim je vodstvom Lokomotiv prošle sezone završio tek deveti u ruskoj Premierligi, što mu je najgori plasman u povijesti.

Otkaz nakon samo godine dana na klupi jako ga je zabolio.

'Samo sam jako tužan, nevjerojatno tužan jer sam želio ostati dugoročno u Moskvi. Potpisao sam ugovor da bih klub uzdigao na višu razinu, a ne radio samo jednu godinu i onda otišao. Ali nitko nije imun na otkaz, uključujući mene'.

Često se tijekom protekle sezone Bilića kritiziralo i zbog čestih promjena udarne postave.

'Da, to je također moja krivica. Zaista sam pretjerao s izmjenama za svaku novu utakmicu. A najsmješnije od svega je što nisam pobornik rotacije'.

Iako je hrvatski trener prihvatio većinu kritika na svoj račun, neke su, kaže, bile prenapuhane, poput onih da nije mogao kontrolirati svlačionicu.

'Ne pokušavam sebe odriješiti odgovornosti. Uloga trenera jako je bitna. Ali sada svi misle da su igrači skoro udarali jedni druge na treninzima i da su se kartali umjesto da su radili vježbe. Naravno da nije tako, iako ne poričem da Lokomotiv nije bio idealna momčad u kojoj su svi ujedinjeni istom idejom'.

O vlastitoj budućnosti...

'Zasad se samo želim opustiti. Imam ponuda, ali u ovom trenutku ne želim ništa odlučiti. Ne mora to biti Engleska, ali najvažnija stvar je da je klub ambiciozan'.

Na klupi moskovskog kluba naslijedio ga je Leonid Kučuk.