OTPALI KNEŽEVIĆ i RUNJE

Bilić naknadno pozvao Vučka i Blaževića

11.05.2010 u 21:15

Bionic
Reading

Zbog ozljede aduktora Darija Kneževića, izbornik Slaven Bilić pozvao je za predstojeće prijateljske susrete stopera turskog Eskisehira Luku Vučka. Također, umjesto Vedrana Runje pozvan je Šibenikov vratar Goran Blažević

Situacija sa stoperima za prvu prijateljsku utakmicu s Austrijom dodatno se zakomplicirala. Nakon što se od reprezentacije oprostio Ivica Križanac, izbornik Slaven Bilić u planovima za susret u Klagenfurtu računao je na Josipa Šimunića i Darija Kneževića, a kao alternacija pozvan je Jurica Buljat, no problemima s ozljedama nikad kraja.

'Sinoć smo saznali za Kneževićevu ozljedu, riječ je o upali aduktora, razgovarao sam s Darijom i s profesorom Nemecom i njegov dolazak i nastup nisu opcija. Odlučili smo se poslati poziv Jurici Vučku', rekao je izbornik Bilić, a njegovu izjavu prenosi HNS-ova internetska stranica.

Nekad vrlo stabilan dio Bilićeve momčadi pretvorio se spletom okolnosti, u najmanju ruku, u vrlo osjetljivu točku. Podsjetimo, Dejan Lovren, Domagoj Vida i Tomislav Barbarić priključeni su mladoj reprezentaciji koja isti dan igra iznimno važnu utakmicu sa Slovacima u Varaždinu, u kojoj nema ni Marija Maloče zbog kartona. Ivica Križanac oprostio se, Hrvoje Vejić nije više u kombinaciji zbog situacije s Hajdukom, a od ranije nema iskusnih Roberta Kovača i Darija Šimića.

Vratar hrvatske reprezentacije i francuskog Lensa Vedran Runje zbog ozljede neće moći konkurirati za predstojeće svibanjske oglede te je izbornik Bilić pozvao u kadar vratara Šibenika Gorana Blaževića.

Nažalost, ozljeda Vedrana Runje je takve prirode da neće moći konkurirati za prijateljske utakmice hrvatske reprezentacije protiv Austrije, Walesa i Estonije.

Iako je postojala opcija da će se Vedran oporaviti do početka priprema, liječničke službe reprezentacije i Lensa potvrdile su danas kako je njegovo stanje takvo da se ne može uključiti u natjecateljski ritam. Sasvim sigurno je pak, kako će Runje biti spreman za početak priprema za sljedeću sezonu.

Izbornik Slaven Bilić je stoga pozvao Gorana Blaževića koji će se po drugi put, nakon utakmice s Lihtenštajnom u Vinkovcima, priključiti nacionalnoj momčadi.