IZBOR AFRIKANACA

Bilić među najvećim varalicama u povijesti

22.06.2010 u 12:13

Bionic
Reading

U Južnoafričkoj Republici se ne mire sa situacijom iz utakmice protiv Urugvaja (0:3) kada je njihov vratar Itumele Khunea isključen nakon kontakta s napadačem južnoameričke momčadi Luisom Suarezom

Afrički list Sunday Times to je potaknulo da sastavi svojih top 10 najvećih varalica u povijesti svjetskih prvenstava, a na tome 'nečasnom' popisu našlo se i ime sadašnjeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića.

Njemu se spočitava događaj iz polufinalne utakmice 1998, kada je Hrvatska poražena od Francuske 1:2. Prema Sunday Timesu, Bilić je odglumio da ga je udario Laurent Blanc koji je tada zaradio crveni karton i nije mogao igrati u finalu.

Na prvome mjestu se našao Cristiano Ronaldo. Portugalcu se zamjera da je kod suca isprovocirao isključenje Waynea Rooneyja na prošlom SP-u, a za njega se piše da je i teatralan i stalno u svađi sa sucima. Na drugoj poziciji je Dider Drogba za kojeg navode da prečesto pada kako se približava kaznenom prostoru. Zatim je engleski reprezentativac Steven Gerrard koji je glumio da ga je u kvalifikacijskoj utakmici udario igrač Andore.

Na tome popisu, na šestom mjestu, našlo se i ime Thierryja Henryja, čija je ruka odvela Francuze preko Iraca na ovogodišnje prvenstvo i ta prevara za Afrikance je veća od Maradoninog gola 'Božjom rukom' 1986.

Sunday Times misli da Blanc nije udario Bilića