LIDER LOKOMOTIVA

'Bilić je najslabiji trener s kojim sam radio'

Bionic
Reading

Ruski reprezentativac i po reputaciji ponajbolji igrač Lokomotiva Denis Glušakov uputio je vrlo neugodnu kritiku na račun Slavena Bilića nakon što je postalo jasno da hrvatski trener više neće voditi željeznički klub iz Moskve

Kao jedan od glavnih razloga razočaravajuće sezone Lokomotiva (deveto mjesto u ruskom prvenstvu), Glušakov je u razgovoru za Sovjetskij Sport naveo nedostatak zajediništva. Spomenuo je i sukob navijača s upravom kluba, a onda je izrekao niz teških rečenica na račun hrvatskog trenerskog štaba predvođenog Bilićem.

'Trenerski stožer nije uspio ujediniti ekipu kada je bilo važno. Kolektiv nije imao žestoku ruku kao, naprimjer, u vrijeme Jurija Semina', kazao je 26-godišnji vezist koji nastupa za Lokomotiv od 2008. godine. Zanimljivo, i tijekom rada u hrvatskoj reprezentaciji, gdje je bio kudikamo uspješniji, Bilića su pratile kritike da nije dovoljno strog šef.

'Ne mogu reći da je Biliću bilo svejedno. Naprosto, meni se čini da još nije spreman za rad u klubu – pogotovo u klubu koji je u tako složenoj situaciji. U nekim stvarima nije se uspio snaći, u drugima nije uspio prenijeti na nas svoje zamisli...' kazao je Glušakov koji je pred kraj sezone odbio ponijeti kapetansku traku.

'Sam sam tako odlučio. Trener mi je, kao, dodijelio tu ulogu, no pritom nikakvu podršku nisam od njega dobivao. Kada trener ne može postići disciplinu u momčadi, počinje kaos. Bilić je kao čovjek u redu, dobar, i ja mu želim sreću. No kao trener to je najslabiji stručnjak s kojim sam dosad radio', oštro je zaključio Glušakov. Lenta piše da je ove sezone Glušakov igrao loše i da je zbog toga zamalo ispao iz reprezentacije.

Određenu podršku Biliću dao je njegov drugi donedavni igrač Dmitrij Tarasov komentirajući da on 'ne bi nazvao Bilića najlošijim trenerom u svojoj karijeri', objasnivši da je na svom sportskom putu od svakog trenera nešto naučio.266862,265720,261144,257995