24 SATA DO UZVRATA

Bilić i Srna: Hiddinka ne treba otpisivati

14.11.2011 u 13:38

Bionic
Reading

Samo 24 sata dijeli Hrvatsku od uzvrata kvalifikacijskog dvoboja protiv Turske na Maksimiru, a Slaven Bilić, Darijo Srna i Stipe Pletikosa odradili su posljednju presicu u Čatežu

Na posljednjoj konferenciji za novinare uoči uzvratnog dvoboja dodatnih kvalifikacija s Turskom u Čatežu su se pred novinarima danas pojavili izbornik Slaven Bilić te igrači Darijo Srna i Stipe Pletikosa.

'Turci se, naravno, nadaju čudu. No sretan sam što su mi igrači maksimalno ozbiljni i što su svjesni da ih čeka drugo poluvrijeme. Turci se nadaju, ali mi smo tu da im onemogućimo tu nadu', istaknuo je na početku Bilić i dodao:

'Nakon dugo vremena u Istanbulu smo igrali utakmicu u kojoj se protivnik nije branio. Tako će biti i u Zagrebu'.

Kakvo je ozračje na treninzima i postoji li imperativ pobjede zbog lakšeg ždrijeba, upitali su izbornika.

'Na treninzima je vrlo ozbiljan pristup, a ne postoji nikakav imperativ pobjede zbog lakše skupine na Europskom prvenstvu', otkrio je Nane koji se dotaknuo i Čateža.

'Čatež je naš drugi dom, simbioza očito postoji. Uvjeti su idealni, ljudi iznimno gostoljubivi'.

Engleskog novinara zanimalo je gleda li Bilić utakmice s Turskom kroz prizmu osvete.

'Osveta je glupa riječ za takve utakmice! Mi želimo ići na Euro', naglasio je hrvatski izbornik.

Turskom novinaru nije bilo jasno zašto je tako ozbiljan, zašto nije veći optimist. Zašto se boji Turske kojoj nedostaju četiri ključna igrača u Zagrebu, a reprezentacija je u raspadu?

'Logično je da sam oprezan. Nogomet je nepredvidljiv. I mi smo imali problema i ozlijeđenih igrača uoči utakmice u Istanbulu pa smo odigrali sjajno', rekao je Bilić, nakon čega je upitan što misli o turskom izborniku Guusu Hiddinku.

'Hiddinka izuzetno cijenim, prijatelji smo i po meni je jedan od pet najboljih trenera na svijetu'.

Kapetana Darija Srnu dočekalo je pitanje o šutnji i svojevrsnom reprezentativnom bojkotu javnosti.

'Ni sad neću puno toga reći, pričat ću na terenu! Očekujemo veliku podršku tribina, puni smo samopouzdanja, a i igrali smo puno ovakvih utakmica. Nitko nije vjerovao u onakav rezultat u Istanbulu, a uz nas su cijelo vrijeme bili obitelj i prijatelji. Oni su u nas vjerovali i nakon Grčke', rekao je Srna i osvrnuo se na Hiddinkovu pilu naopako, da je sve gotovo.

'Hiddink je iskusni lisac. Njegove nam izjave na jedno uho uđu, na drugo izađu'.

Što je bilo ključno u Istanbulu, pitali su Srnu.

'To da smo u presudnom trenutku pokazali karakter u koji su mnogi sumnjali', zaključio je kapetan vatrenih.

Na svoje zdravstveno stanje, ali i na utakmicu u Istanbulu osvrnuo se i prvi vratar reprezentacije Stipe Pletikosa.

'Noga je bolje, manje me boli. Primam injekcije. Što se utakmice tiče, suradnja s obranom bila je odlična, a napadači i vezni svojim su nam presingom olakšali posao. Ipak, komunikacija na stadionu bila je teška zbog galame. Dugo sam u reprezentaciji i u Istanbulu sam vidio koliko mi to iskustvo znači', rekao je Plete i zaključio:

'Očekivao sam više posla u prvoj utakmici'.