LOV NA RUKOMETNI EP

Bijes u susjedstvu zbog odluke EHF-a: To je sramota i nepravda, ali borit ćemo se bez obzira koliko nas gazili

04.11.2020 u 11:04

Bionic
Reading

Koronavirus radi velike probleme sportu, a na mukama je i rukometna reprezentacija BiH koja nije naišla na razumijevanje od strane čelnika Europske rukometne reprezenrtacije (EHF)

Pred rukometašima BiH su kvalifikacije za Europsko prvenstvo, utakmice protiv Njemačke (5. studenoga) i Austrije (8. studenoga) , a u te dvoboje naši susjedi ulaze drastično oslabljeni, jer im je kadar prorijedio koronavirus. Izbornik Bilal Šuman na put za Njemačku poveo je tek 11 igrača.

Rukometni savez BiH pokušao je odgoditi utakmicu, Nijemci su to odbili pravdajući se ionako zgusnutim rasporedom i nedostatkom temina, a EHF je stao na stranu 'jačeg'.

'Još jedna sramotna odluka EHF-a da utakmicu protiv Njemačke igramo s 11 igrača. Bit će tu 10 igrača, a ja ću biti jedini golman. To je još jedna nepravda koja se dogodila u posljednjih godinu dana na našu štetu. Bez obzira na to mi moramo tu utakmicu odigrati i nadam se da će proraditi naš inat', rekao je jedini vratar u reprezentaciji Benjamin Burić, a prenosi Dnevni Avaz.

'Koliko god nas tlačili i gazili, mi ćemo se više boriti i odigrati najbolje za svoju državu, da nikad ne osramotimo grb koji nosimo na dresu. Dat ćemo stvarno sve od sebe za našu BiH,' dodao je.