Ostaje i glavna zvijezda

Bijeli zadovoljno trljaju ruke; europski velikan stigao u Split s ponudom od osam milijuna eura za Hajdukovog vunderkinda, no to im neće biti dovoljno

20.05.2021 u 12:09

Bionic
Reading

Benfica nudi osam milijuna eura za Stipu Biuka, no Hajduk je to navodno odbio i traži barem 10 milijuna. U klubu rade i na ostanku Marka Livaje

Iako su odavno ispali iz Kupa i vode tešku borbu za Europu koju će biti čudo da izbore, u Hajduku ipak imaju razloga za slavlje. Europski velikan Benfica opasno je zagrizao za 19-godišnjeg Stipu Biuka i želi ga dovesti već ovog ljeta, piše riječki Novi list.

Portugalci su navodno već poslali ponudu od osam milijuna eura, no ta je ponuda odbijena. Uprava kluba navodno neće ni razmatrati ponude ispod 10 milijuna eura, a navodno ciljaju i na 15 milijuna. Osim toga, u Hajduku se nadaju da bi s nekim od europskih velikana koji su zainteresirani za Biuka mogli dogovoriti posao uz uvjet da Stipe još godinu dana ostane u Splitu na posudbi.

Mladi napadač je iz juniora stigao u prvu ekipu Bilih i u 10 utakmica jednostavno oduševio. U zadnjih je pet susreta zabio dva gola i upisao tri asistencije pa ni ne čudi interes velikana. U Hajduku tako imaju razloga za slavlje jer će na mladom Biuku zaraditi možda i najviše u svojoj povijesti, ali dobrim vijestima za navijače splitskog sastava tu nije kraj.

Marko Livaja mogao bi i iduće godine nositi dres Hajduka. Livaja je u klub stigao ove godine kao slobodan igrač, a u pola sezone se prometnuo u glavnog igrača i vođu Hajduka. Navijači ga obožavaju, baš kao i suigrači i sve je izglednije da će među Bilima ostati i iduće sezone.

Ugovor s Hajdukom mu ističe nakon zadnjeg kola i sraza s Lokomotivom na Poljudu koji će odlučivati o uspješnosti sezone oba kluba, ali Hajduk je već ranije rekao kako će napraviti sve da Livaju zadrži, a čini se kako ni on nema ništa protiv ostanka, barem dok ne dobije neku bogatu ponudu iz inozemstva. Navodno je već sve načelno dogovoreno s Hajdukom i Livaja bi trebao postati najskuplje plaćeni igrač Bilih.

Pogledajte još jednom najbolje golove 35. kola HT Prve lige.

Izvor: Wochit / Autor: tportal / Arenasport

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.