PROPAO SASTANAK

Bernie i FIA zaustavili promjene, nastavlja se F1 mučenje

03.04.2016 u 13:42

Bionic
Reading

Na sastanku održanom u nedjelju uoči utrke za Veliku nagradu Bahreina, čelnici Formule 1 i predstavnici momčadi koje se natječu, nisu uspjeli dogovoriti promjene u načinu na koji će se vozači u subotnjim kvalifikacijama boriti za startna mjesta za nedjeljne utrke

Sastanak je trajao oko 90 minuta, a jedini zaključak je da će se suprotstavljene strane ponovno pokušati dogovoriti oko promjena u četvrtak, za kada je zakazana nova runda pregovora.

'Nikakve odluke nisu donešene, niti smo došli do zaključka kakav će biti nastavak pregovora,' izjavio je u nedjelju čelnik Mercedesove momčadi Toto Wolff.

Prema njegovim riječima na sastanku se rasplavljalo o nekoliko predloženih promjena sadašnjeg formata kvalifikacija, kojim nisu zadovoljni ni vozači, ni vlasnici momčadi, ali nijedan od prijedloga nije dobio jednoglasnu podršku. Jedino je izvjesno da se kvalifikacije neće vraćati na prošlogodišnji format, jer su se tome usprotivili čelnici Svjetske automobilističke federacije (FIA) i najmoćniji čovjek u svijetu Formule 1 Bernie Ecclestone.