'blesavi incident'

Bernie Ecclestone ispričao je što mu se sve dogodilo i kakve je probleme imao u Brazilu; evo što kaže o uhićenju zbog ilegalnog pištolja

27.05.2022 u 14:23

Bionic
Reading

Bivši prvi čovjek Formule 1 91-godišnji Bernie Ecclestone zanijekao je u petak da je uhićen u Brazilu kazavši kako ilegalni pištolj koji je pronađen u njegovoj prtljazi prije ukrcaja na let nikada nije korišten i da nije imao streljivo

Ecclestone, koji je sada u Portugalu, rekao je da je 'blesavi, mali incident' preuveličan kada su on i njegova obitelj pokušali napustiti Sao Paulo privatnim zrakoplovom u srijedu navečer.

'U posljednje vrijeme nisam imao nikakav publicitet i mislio sam da bih trebao učiniti nešto da ga dobijem', našalio se u telefonskom razgovoru za agenciju Reuters.

Državni ured javne sigurnosti Sao Paula potvrdio je u četvrtak da je poslovni čovjek uhićen zbog posjedovanja vatrenog oružja u zračnoj luci Campinas, ali ga nije izravno imenovao.

'Nikad nisam bio uhićen', rekao je Ecclestone, koji ne govori portugalski i potvrdio da je morao platiti 6.060 reala (1.260 dolara) jamčevine prije nego što mu je dopušteno da napusti zemlju.

'Htjeli su to u lokalnoj valuti koju mi ​​nikada nismo imali', dodao je. 'Tako da se dogodila još jedna drama u pokušaju da se pronađe novac. Napuštao sam zemlju, nisam imao lokalni novac. Bila je to prava drama, nepotrebna, zbog ničega', dodao je.

Ecclestone je rekao da je kupio pištolj, LW Seecamp .32, od mehaničara Formule 1 u Brazilu prije mnogo godina bez streljiva i za korištenje isključivo kao sredstvo odvraćanja.

'Rekli su da vam treba ovako nešto. Moglo bi upaliti ako bi te netko pokušao opljačkati ili nešto slično. Pa sam to kupio od tipa', objasnio je.

Milijarder ima plantažu kave u blizini Sao Paula gdje redovito provodi vrijeme kada nije u Europi.