U BRAZILU

Uhićen Bernie Ecclestone, u zrakoplov je ušao s pištoljem

26.05.2022 u 17:06

Bionic
Reading

Bivši šef Formule 1 Bernie Ecclestone uhićen je u Brazilu u srijedu navečer zbog ilegalnog nošenja oružja dok se ukrcavao na privatni zrakoplov za Švicarsku, priopćila je brazilska policija

Policija je pronašla mali, poluautomatski pištolj LW Seecamp kalibra 32 milimetara, bez valjanih dokumenata u Ecclestoneovoj prtljazi tijekom rendgenskog pregleda, navodi se u priopćenju, dodajući da je Britanac potom uhićen i odveden u objekt u zračnoj luci Viracopos u Campinasu, pokraj Sao Paula.

Ecclestone je priznao da posjeduje pištolj, ali je rekao da nije znao da je bio u njegovoj prtljazi. Britanac je platio jamčevinu i pušten je da otputuje u Švicarsku.

Ecclestone (91) je nakon braka s Hrvaticom Slavicom, sada oženjen s Brazilkom Fabianom Ecclestone, a obnaša dužnost potpredsjednika FIA-e i člana Svjetskog vijeća za moto-sport.

U svibnju je nazočio nekoliko događanja u toj južnoameričkoj zemlji, uključujući lokalnu utrku automobila na selu u blizini Sao Paula, kao i druuženje s trostrukim svjetskim prvakom Nelsonom Piquetom u Brasiliji.