REAL SLAVIO 6:2

Beqiraj i Tomečak donekle ublažili Dinamov debakl

22.11.2011 u 22:35

Bionic
Reading

Nadali su se u Dinamu da mogu protiv Reala zabiti barem pogodak, a kad tamo, svoj su plan premašili za sto posto. No prije toga su primili šesticu, a što je još žalosnije, utakmica je bila gotova već u prvih devet minuta dvoboja. Dinamo i nakon ove utakmice ima nula bodova

Dinamo je kao bos po trnju prošao po prekrasnom tepihu Santiago Bernabeua. Već u prvih devet minuta primio je tri gola, a igrači Josea Mourinha, za koje nisu igrali ponajbolji Ronaldo, Di Maria i Casillas, za Jurčićeve su izgledali kao s drugog planeta. A pitali su se mnogi - pa što mogu Varane, Callejon i Coentrao. A mogli su puno jer u Realu se igra nogomet kakav Dinamo neće igrati nikad.

Naravno, nije Mourinho podcijenio goste, pa su na terenu bili i Özil, Higuain, Xavi Alonso i Benzema, te je već nakon prvih nekoliko dodavanja bilo jasno da će se Dinamo iz Madrida vratiti pune mreže. U drugoj minuti zabio je Benzema, u šestoj Callejon, u devetoj Higuain. No ni tu nije bio kraj jer kod Mourinha nema opuštanja. Međutim, došli su Jurčićevi igrači do zraka, možda ih je ponijelo i bodrenje oko tri tisuće navijača, pa su pokazali ipak malo više hrabrosti. I golovi su počeli padati puno rjeđe. Na četvrti se čekalo do 20. minute, odnosno udarca Mesuta Özila.

Prijetio je i Coentrao, ponovno Benzema, ali i Kelava je uspio nekoliko puta dobro intervenirati, tako da se na odmor otišlo s realnih 4:0. Dinamo je prvi put Adanu zaprijetio u 44. minuti, ali Realov vratar uspio je bez problema zaustaviti Ibanezov udarac.

Drugo poluvrijeme Mourinho je otvorio s tri zamjene, a u svlačionici su ostali Özil, Ramos i Alonso, dok su priliku dobili Granero, Altintop i Albiol, pa smo se ponadali da će Real ipak malo popustiti s pritiskom. No nije, jer već u 46. minuti priprijetio je Higuain, ali na svu sreću, Argentinac je bio u zaleđu.

Zato u 49. minuti nije bio Callejon, kojeg je Varane proigrao sa svoje polovine igrališta, a strijelac drugog Realovog gola još je jednom bio precizan. Dinamo je i dalje nijemo promatrao što se događa na travnjaku, a na svoju sreću na vratima je imao još koliko-toliko spremnog Kelavu koji je u 59. i 60. minuti spasio dva sigurna gola. Međutim, u 66. minuti nije mogao jer Higuain i Benzema odigrali su lijep dupli pas nakon kojeg je Francuz stigao sam pred Kelavu i pogodio za 6:0.

Visoko vodstvo i dosadna kišica ipak su malo uspavali domaćine, pa je i Ibanez uspio pobjeći po lijevoj strani, nakon čega je uslijedio ubačaj i visok skok Fatosa Beqiraja koji je glavom loptu proslijedio u mrežu, za prvi Dinamov gol u Ligi prvaka ove sezone, ali i prvi koji je Real primio u dosadašnjih pet kola.

Domaćini su odmah uzvratili preko Benzeme, no njegov efektni pokušaj škaricama odsjeo je na vratnici, a kada su već svi iščekivali kraj, Badelj je uspio ukrasti jednu loptu, u padu je uputiti pred Adana, a tamo je bio Tomečak i ugurao još jednu loptu u Realovu mrežu, za malu utjehu 'modrih', koji su s još jednim porazom ostali na začelju skupine D Lige prvaka.

REAL MADRID - DINAMO 6:2

MADRID. Stadion Santiago Bernabeu - 65.000 gledatelja; Sudac: Allan Kelly (Irska);
Strijelci: 1:0 Benzema (2), 2:0 Callejon (6), 3:0 Higuain (9), 4:0 Ozil (20), 5:0 Callejon (49), 6:0 Benzema (66), 6:1 Beqiraj (81), 6:2 Tomečak (89)

Žuti kartoni: Cufre, Beqiraj
Crveni kartoni:

REAL MADRID: Adan - Ramos (od 46. Albiol), Varane, Coentrao, Diarra - Callejon, Xabi Alonso (od 46. Granero), Sahin - Ozil (od 46. Altintop), Higuain, Benzema. Trener: Jose Mourinho

DINAMO: Kelava - Vida (od 63. Ademi), Tonel, Cufre, Ibanez - Badelj, Calello - Alispahić (od 46. Leko), Sammir (od 81. Tomečak), Kovačić - Beqiraj. Trener: Krunoslav Jurčić

LJESTVICA

1. Real Madrid 5 5 0 0 16:2 15
2. Ajax Amsterdam 5 2 1 1 6:3 8
3. Olympique Lyon 5 1 1 2 2:6 5
4. Dinamo Zagreb 5 0 0 5 2:15 0

Parovi zadnjeg kola: 7. prosinca:
DINAMO - Lyon, Ajax - Real Madrid