STRAŠNA KOB

Beograd odaje počast preminulom Francuzu

30.09.2009 u 19:33

Bionic
Reading

Strašna tragedija koja je zadesila francuskog navijača Bricea Tatona okupila je brojne Beograđane koji su se skupili u središtu grada i cvijećem i svijećama odali počast 28-godišnjaku kojeg su 'grobari' pretukli do smrti

Tisuće Beograđana u srijedu se spontano okupilo se u središtu grada kako bi odali počast preminulom navijaču Toulousea, kojeg su 'grobari', tzv. navijači Partizana, 17. rujna pretukli do smrti. Strašna kob koja je zadesila Bricea Tatona očito je prelila čašu strpljenja beogradske javnosti koja već godinama živi u smrtnom strahu od divljanja pristalica Crvene zvezde i Partizana.

Mladi, 28-godišnji Taton preminuo je u utorak u beogradskoj bolnici od fatalnih udaraca u glavu, a policija je dosad privela 10 osoba koje sumnjiči da su sudjelovale u premlaćivanju i ubojstvu. Ukoliko se dokaže krivica ijednom od njih, okrivljenika čeka dugogodišnja zatvorska kazna.

Dan žalosti koji je proglašen u Beogradu okupio je i obične građane i radikalne skupine koje redovito napadaju strance u glavnom gradu Srbije, ali i gay aktiviste. Svi oni okupili su se kako bi odali počast Francuzu koji je mirno s prijateljima ispijao pivo u kafiću čekajući utakmicu svog kluba s Partizanom. Nažalost, osim te utakmice, izgubio je i svoju utakmicu za život.