S CHELSEAJEM PO LIGU UEFA

Benitez profesionalac - donosi trofej, iako ga tjeraju

03.05.2013 u 10:26

Bionic
Reading

Privremeni menadžer engleskog nogometnog kluba Chelseaja Rafa Benitez bio je iznimno sretan zbog ulaska momčadi u finale Europa lige, u kojem će se 15. svibnja sučeliti s Benficom

Iako je Benitez i dalje 'neprijatelj 'broj 1' kod Chelseajevih navijača, španjolski stručnjak svoj posao, unatoč tome što je jasno da odlazi iz kluba na kraju sezone, obavlja maksimalno profesionalno. Tako je u dvije polufinalne utakmice Europa lige eliminirao švicarski Basel, te izborio priliku da osigura momčadi i drugu godinu zaredom europski naslov. Podsjetimo, prošle je sezone Roberto Di Matteo vodio Chelsea do naslova Lige prvaka.

'U Chelsea sam došao odraditi svoj posao profesionalno. Zadovoljan sam igrom i pristupom utakmici svih igrača, koji su naporno radili otkako sam došao u klub', rekao je pomalo diplomatski trener na odlasku Benitez.

Podsjetimo, Chelsea je u Baselu prije tjedan dana slavio s 2:1, no u četvrtak je na poluvremenu gubio s 1:0, zahvaljujući pogotku Mohammeda Salaha u sudačkoj nadoknadi. No, s tri pogotka u nastavku, od kojih je posebno bio impresivan posljednji Davida Luiza, Chelsea rutinski 'čekira' svoju kartu za Amsterdam i finale protiv Benfice.

Podsjećamo, i trener bayerna, Jupp Heynckes, koji bi mogao uzeti Ligu prvaka, ali i još dva domaća trofeja - također je 'bivši'. S obzirom na to da se već odavno zna da će ga zamijeniti Pep Guardiola.