IZGUBILI VODSTVO

Belupo poražen na sjeveru Norveške

30.07.2009 u 20:57

Bionic
Reading

Slaven Belupo u petom nastupu u Europi ove sezone upisao je prvi poraz. Bolji od momčadi Milivoja Bračuna sa 2:1 u Norveškoj bio domaći Tromsö

Uvijek pouzdani Koprivničani, teren na krajnjem sjeveru napustili su teren poraženi, ali konačnih 2:1 ostavlja im veliku šansu za ukupan prolaz u posljednju kvalifikacijsku rundu prije skupina Europske lige. Igrači Slavena imaju razloga za nadu, time i zadovoljstvo, no imali su rezultatsku prednost i šteta što nisu izborili barem neodlučen ishod.

TROMSÖ - SLAVEN BELUPO 2:1 (0:1)
Strijelci: 0:1 Šafarić (38-11m), 1:1 Moldskred (67), 2:1 Rushfeldt (69)

Tromsö: Sahlman, Reginiussen, Moldskred, Larsen, Koppinen, Rushfeldt (Sequeira, 74), Jensen, Strand (Knudsen, 86), Knarvik, Lindpere (Yndestad, 88), Hogli
Slaven Belupo: Rodić, Kokalović, Rogulj, Poldrugač, Šafarić (Gregurina, 90), Vojnović (Delić, 71), Vručina (Tepurić, 86), Jurić, Nynkeu, Maraš, Csizmadia

Domaćin je većim dijelom susreta bio u dominantnom položaju na terenu, no u prvom dijelu nije uspio svladati raspoloženog vratara Rodića. Nule su semaforom dominirale do 38. minute, kada je Vručina odigrao dupli pas sa Šafarićem i izborio kazneni udarac, koji je Šafarić s bijele točke prizemnim udarcem pretvorio u vodstvo gostiju.

Ni gol nije smeo Tromsö, domaćin je nastavio agresivnim pristupom krčiti put kroz vezni red hrvatskog predstavnika i najbolju šansu za izjednačenje imali su u zadnjoj minuti prvog poluvremena kada je Rushfelst glavom pogodio vratnicu.

Ipak, u drugom poluvremenu bolja igra sjevernjaka rezultirala je i preokretom. Bračunova utvrda odolijevala je još 20-ak minuta, a tada su uslijedila dva šoka. U 67. minuti, Moldskred je izjednačio nakon ubačaja s desne strane, a u 69. Rushfeldt nakon prekida glavom donosi pobjedu domaćinu.

Belupo se brzo pribrao i bio aktivniji protivnik do kraja susreta, no pravih prilika više nije bilo. Uzvrat je na rasporedu idućeg četvrtka u Koprivnici, a Belupu će za prolaz trebati pobjeda od 1:0 ili bilo koji rezultat s dva ili više golova razlike.