STRIP JUNAK

Belgija puca od ponosa, pogledajte gdje su našli inspiraciju za dres za Euro 2024

14.03.2024 u 18:04

Bionic
Reading

Belgijska nogometna reprezentacija nosit će dres na Euru 2024 u znak poštovanja prema slavnom liku iz stripa Tintinu i njegovom tvorcu, a novi dres je predstavljen u četvrtak u muzeju Hergé u Louvain-la-Neuveu, južno od Bruxellesa

Belgijska nogometna reprezentacija nosit će dres na EURU 2024 u znak poštovanja prema slavnom liku iz stripa Tintinu i njegovom tvorcu, a novi dres je predstavljen u četvrtak u muzeju Hergé u Louvain-la-Neuveu, južno od Bruxellesa.

Riječ je o nebesko plavom dresu s bijelom kragnom, u osvrtu na omiljenu odjeću - bijela košulja ispod plavog džempera - napuhanog reportera koji je pod perom belgijskog karikaturista Hergéa -Georgesa Rémija postao svjetski poznati strip junak.

"Kao veliki obožavatelj Tintina, presretan sam što naši Crveni vragovi osvajaju Europu s dresom inspiriranim jednim od najvećih belgijskih heroja", komentirao je Piet Vandendriessche, izvršni direktor Belgijskog nogometnog saveza.

Taj dres će biti pričuvni, a prvi put će ga nositi na prijateljskoj utakmici Engleska - Belgija 26. ožujka, navedeno je.

Za domaće utakmice Crveni vragovi će ostati u tamnocrvenoj boji.