impresivna pobjeda

Belgija na krilima Hazarda i Lukakua u sjajnoj golijadi pregazila Tunižane!

23.06.2018 u 15:57

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Belgije u 2. kolu skupine G pobijedila je Tunis s visokih 5:2, zahvaljujući Edenu Hazardu i Romelu Lukakuu koji su postigli po dva pogotka...

Momčad koju vodi izbornik Roberto Martinez po mnogima spada u uži krug favorita za osvajanje svjetske titule, a svojim igrama u prva dva kola skupine G to je i potvrdila.

  • +27
SP 2018., skupina G: Belgija - Tunis Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Uz Hrvatsku i Rusiju Belgijci su dosad najviše pokazali na Svjetskom prvenstvu, a ove subote u dvoboju protiv Tunisa zabilježili su u Moskvi uvjerljivu 5:2 pobjedu.

Utakmica je idealno započela za Belgiju, jer je već u 6. minuti Hazard izborio penal pa ga sam i realizirao, da bi nakon asistencije Mertensa Romelu Lukaku udvostručio prednost u 16. minuti.

Dvije minute kasnije Dylan Bronn je smanjio za Tunis, ali se ubrzo ozlijedio, a onda je Munier idealno proigrao Lukukua u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, a Manchester United postigao svoj četvrti gol na turniru i tako se izjednačio s Cristianom Ronaldom.

Do kraja susreta Belgija je postigla i četvrti pogodak u 51. minuti, nakon što je Toby Aldeweireld dugom loptom pronašao Edena Hazarda koji je s lakoćom svladao Ben Mustaphu, a u 90. minuti upisao se u listu strijelaca i Michy Batshuayi.

Khazri je u posljednjim trenucima susreta uspio ublažiti poraz.

U posljednjem kolu Belgija će protiv Engleza pokušati obraniti svoje prvo mjesto u grupi G.

SP u nogometu, skupina G:

Belgija – Tunis 5:2 (Hazarad 6, 51, Lukaku 16, 45+1, Batshuayi 90 / Bronn 18, Khazri 90+3)